|
&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Grootmoeders Appeltaart
Voor vier personen:
1 pak appeltaartmix
75 gram rozijnen
1 kilo Goudreinetten
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
2 eetlepels paneermeel
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op het pak.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Rol tweederde van het deeg uit op een
met bloem bestoven ondergrond tot je een lap krijgt van ongeveer 30 cm doorsnede.
Bekleed de bodem en de opstaande rand van de vorm met het deeg. Was de rozijnen en week ze in warm water. Schil de appels, verwijder de
klokhuizen en snijd ze in stukjes.
Doe de appels in een kom en meng ze met het citroensap, de suiker, de vanillesuiker, de kaneel en de uitgelekte rozijnen. Bestrooi de
bodem met paneermeel en schep de appelvulling erop.
Maak van de rest van het deeg reepjes en beleg de taart ermee. Bestrijk de deegrepen en de rand met wat ei en giet de rest van het ei
over de taart. Bestrijk het deeg dun met suiker.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart vijf minuten in de vorm afkoelen.
Verwijder de rand en laat de appeltaart verder op de bodem van de vorm afkoelen.
|
©1999 De Telegraaf-i. Alle rechten voorbehouden.
|