&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

HET GOUDEN JAAR VAN DE DRAAK

Jaar van de Draak

Prins Willem-Alexander gaat niet trouwen met Maxima, onze economie doet het goed en we krijgen een warme, maar niet zo zonnige zomer. Dat zijn de verwachtingen van prof. P.W. Chan uit Den Haag voor het nieuwe Chinese astrologische jaar dat vandaag begint. Tot en met 23 januari 2001 heerst de Draak.

Dit symbool, het enige mythische teken van de Chinese dierenriem, straalt kracht uit. Het Jaar van de Draak staat voor gouden kansen. De hartelijke maar gevoelige Draak brengt evenwicht, werkt eraan dat alle nationaliteiten in vrede met elkaar kunnen leven, brengt de economie tot grote bloei en beschermt de leefomgeving tegen vervuiling. Hij bezorgt ons echter geen koninklijke bruiloft; prof. Chan voorziet een breuk tussen prins Willem-Alexander en Maxima.

Nederland staat economisch gezien voor een redelijk goed jaar. De zomermaanden zijn zelfs uitstekend, maar december en januari 2001 zijn wat minder stabiel. Politiek gezien begint het jaar met conflicten; er is veel ruzie tussen de partijen. Premier Kok krijgt in november te maken met ziekte en de politieke gevolgen daarvan zijn in december en januari 2001 merkbaar. Het weer is gemiddeld warmer dan normaal. In de eerste maanden is er veel neerslag, de zomer is minder warm dan vorig jaar, maar wel goed, al laat de zon zich maar mondjesmaat zien en is er sprake van buien. Uiteraard heeft prof. Chan ook gekeken hoe voor u persoonlijk het Jaar van de Draak zal zijn.

Weten wat uw Chinese sterrenteken is? Kijk in de tabel onderaan deze pagina.


De Rat

De Buffel

De Tijger

Het Konijn

De Draak

De Slang

Het Paard

De Geit

De Aap

De Haan

De Hond

Het Zwijn
Sterrentabel