De Telegraaf-i [] WTT 1999 De Telegraaf-i [] WTT 1999

Nieuwtjes

De uitslagen

De spelers

Het speelschema

Het prijzengeld

De winnaars

WTT'99: 15 t/m 21 februari 1999

Het World Tennis Tournament in Ahoy', volgens de organisatie zelf met zo'n 90.000 toeschouwers het best bezochte indoor-tennistoernooi ter wereld, maakt dit jaar voor het eerst deel uit van Championship Tournament-circuit.

Daarmee heeft het evenement van toernooidirecteur Wim Buitendijk zich een plaatsje verworven in de 'vierde laag' als het gaat om de belangrijkste tennistoernooien ter wereld. Immers, slechts 12 toernooien hebben deze status, die alleen wordt overtroffen door de Grand Slams (vier toernooien), de WK's (drie toernooien) en de Super Nine-evenementen (negen stuks).

Met een prijzengeld van $ 850.000 (waarvan $ 135.000 voor de winnaar in het enkelspel) en het te verdienen aantal ATP-punten (260) dat bij deze status hoort, is Rotterdam bovendien een stuk aantrekkelijker geworden voor de topspelers. Met 23 deelnemers uit de top-50 van de wereld, waaronder de nummers 2 en 3 van de ATP-lijst (Corretja en Kafelnikov) blijkt die status inderdaad als een magneet te werken.

Ook het kwalificatietoernooi is sterk bezet. Negen van de dertien ingeschrevenen behoren tot de top-100 van de ATP-lijst. De twee Nederlandse deelnemers aan de kwalificatieserie, Peter Wessels en Raemon Sluiter, behoren daar met hun 111de en 249ste plaats niet toe, maar ze zullen wel hun eigen publiek trekken.

Gedurende het hoofdtoernooi zal de WTT-special van De Telegraaf-i u op de hoogte houden van de gebeurtenissen in Sportpaleis Ahoy' en de bijbehoren Maashal.

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">