D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

Eiffel Towers verrast met zege

Van onze basketbalmedewerker

NIJMEGEN - Eiffel Towers heeft opnieuw een voortreffelijke prestatie geleverd in de Europa Cup. De Nijmeegse basketbalclub zorgde gisteravond voor een geweldige verrassing door de Franse Topclub Sluc Nancy in de eigen Sporthal De Horstacker met 82-76 te verslaan.

Nog maar kort geleden waren de Nederlandse clubs een speelbal in handen van hun Europese tegenstrevers in de diverse Europa Cuptoernooien. Sinds Astronauts met coach Ton Boot twee jaar geleden de halve finale van de Korac Cup bereikte, lijkt het gat met de buitenlandse top iets kleiner geworden. Towers bewees dit in het duel met Nancy.

Het gat werd geslagen in het derde kwart, toen een maximale 61-53 voorsprong werd bereikt. De aandringende Fransen moesten in de slotfase toezien hoe steeds Robertson hun run een halt toeriep, gesteund door zijn lange mannen Eric Nelson en Chris Mims (ieder 12 punten) en schutter Matthew Langel (11). Bij Nancy blonken Adrian Autrey en Jo Jo Garcia uit, met 18 en 12 punten.

Ook Ricoh Astronauts leverde een knappe prestatie tegen het sterke Zadar, maar het moest berusten in een kleine nederlaag. Gestuwd door de ijzersterk acterende Joe Spinks, hij werd met 27 punten wedstrijdtopscorer, koesterde het tot enkele minuten voor tijd een kleine voorsprong.

De Kroaten konden echter door een overwicht onder de borden deze achterstand omzetten in een voorsprong van 4 punten, mede door het uitvallen met vijf fouten van de met scherp schietende Sasa Ocokoljic (21 punten).