De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 17 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Weer nipte zege België
   
 

TALLINN - België heeft opnieuw een benauwde zege geboekt. Afgelopen weekeinde werd het 0-1 in Andorra; in Tallinn werd Estland met dezelfde cijfers bedwongen en opnieuw was Wesley Sonck matchwinner.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 25kb)
Thomas Buffel (r)startte bij België in de basis. (Foto: EPA)
Vooraf was er wat commotie ontstaan over de houding van de Belgen. Volgens de verantwoordelijke man voor het gras was het onverstandig om het besneeuwde veld een dag voor het EK-kwalificatieduel Estland-België zwaar te belasten. De Belgische bondscoach Aimé Anthuenis negeerde het verzoek de met sneeuw bedekte mat te sparen en tot ontsteltenis van de terreinknecht begonnen de Rode Duivels direct na betreding van het veld een massaal sneeuwballengevecht. "U bent inderdaad de baas, maar wel een heel domme." De terreinknecht van het stadion in Tallinn had geen zin om zich langer in te houden tegenover Anthuenis.M

"Dit is belachelijk", schreeuwde de Est, terwijl hij zijn vertrapte veld inspecteerde. "Waarom hebben jullie geen respect voor ons? Als ik in België te gast ben, kom ik toch ook niet jullie velden ruïneren?" Na bemiddeling van een UEFA-waarnemer werd afgesproken dat de Belgen alleen de buitenkant van het veld zouden gebruiken voor hun laatste training.

Een dag later kwam de Belgische equipe n de tweede minuut van de wedstrijd al op voorsprong dankzij Wesley Sonck, de goalgetter van landskampioen RC Genk. Bij de Belgen was er opnieuw een basisplaats voor Feyenoorder Thomas Buffel, de revelatie van het huidige Belgische voetbal. Bondscoach Aimé Anthuenis is lovend over de kleine stilist, die met zijn loopacties veel gevaar weet te stichten.

Ook Willem II-goalie Geert de Vlieger was weer van de partij. Vitesse-spits Bob Peeters moest in de aanloop naar de wedstrijd tegen Estland afhaken met een blessure. Voor hem werd Joris van Hout van Borussia Mönchengladbach opgeroepen.

Bijna naamgenoot en ploeggenoot Peter van Houdt, die in het verleden uitkwam voor Roda JC en daar een gevaarlijk koppel vormde met Peeters, stond in de basisopstelling.

Groep 8

Bulgarije - Andorra 2-1 (1-0). 33. Tsjilikov 1-0, 58. Balakov 2-0, 80. Antonio Lima 2-1. Rode kaart: 83. Antonio Lima (And) 2x geel.

Estland-België 0-1 (0-1). 2. Sonck 0-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 17 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.