De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 17 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Meerdere schutters in omgeving Washington'

Van onze correspondent

   
 

NEW YORK - De FBI sluit niet uit dat er twee mannen achter de elf moordaanslagen in de omgeving van Washington zitten, in plaats van één psychopathische sluipschutter. De Amerikaanse inlichtingendienst baseert zich daarbij op verschillende ooggetuigenverklaringen van de moord van afgelopen maandag op een FBI-medewerkster.

Deze 47-jarige vrouw werd in Falls Church met één kogel dodelijk in het hoofd getroffen, terwijl ze met haar man op een overdekte parkeerplaats van een winkelcentrum boodschappen in hun auto aan het inladen was.

Ten minste één getuige heeft daadwerkelijk de dader (of een van de daders) van een korte afstand zien schieten. Het zou gaan om een kleine man met mediterraan of Arabisch uiterlijk. Een bouwvakker, die op het parkeerterrein een plaats zocht voor zijn auto, verklaarde dat hij een witte bestelbus van het type Chevrolet Astro van dichtbij heeft gezien met twee mannelijke inzittenden.

Volgens bouwvakker Robert Young was de bestuurder van het busje, een kleine man met Oosters uiterlijk, geïrriteerd omdat hem kort de weg werd versperd door Youngs auto.

De politie zoekt al dagen naar een lichtgekleurde Chevrolet Astro bestelbus, die bij verschillende aanslagen is gesignaleerd.

De FBI sluit niet uit dat als er twee mannen bij de aanslagen zijn betrokken, de kans groot is dat het om een georganiseerde terroristische actie gaat. In ieder geval is er dan geen sprake meer van seriemoorden door een psychopaat. De FBI en politie houden vooralsnog iedere optie open.

De politie wil nog geen compositieportret van de mogelijke dader(s) verspreiden. De informatie die ooggetuigen hebben verstrekt is dusdanig tegenstrijdig dat een betrouwbaar signalement nog niet kan worden vastgesteld. Terwijl sommige getuigen menen een of twee mannen met een Arabisch uiterlijk te hebben gezien, zeggen anderen dat het eerder om een Zuid-Amerikaans type gaat. Twee getuigen zijn ervan overtuigd dat de dader blank is. Volgens een van hen zou hij een hoed hebben gedragen.

Het Pentagon heeft inmiddels speciale verkenningsvliegtuigjes beschikbaar gesteld, die het luchtruim boven Washington en omgeving gaan controleren.

De vliegtuigjes hebben gevoelige sensoren die geweerschoten op de grond kunnen waarnemen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 17 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.