De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 17 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Politie rolt groot
netwerk vrouwenhandel op

   
 

door Harrie Nijen Twilhaar ARNHEM - Een onderzoeksteam van de regiopolitie Gelderland-Midden en de Koninklijke Marechaussee heeft een omvangrijk netwerk van drugs- en vrouwenhandelaren ontmanteld. In totaal werden elf mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 23 tot 34 jaar aangehouden. Vijf van hen zijn Albanees, zes zijn afkomstig uit Arnhem en twee uit Amsterdam.

Het onderzoek ging in augustus vorig jaar aan het rollen toen vier Albanese vrouwen bij de politie in Nijmegen aangifte deden van mensenhandel.

De politie begon daarop met een onderzoek, maar kreeg de zaak niet rond. Toen de politie in Arnhem afgelopen mei aanwijzingen kreeg over een groep Arnhemmers die zich zou bezighouden met mensenhandel, kwam het onderzoek alsnog in een stroomversnelling. Alle aanhoudingen werden verricht door een speciaal arrestatieteam.

De politie trof in verschillende panden in Nijmegen en Arnhem een aantal vrouwen uit Albanië en Bulgarije aan die naar Nederland waren gelokt met beloftes over werk. In werkelijkheid moesten zij in de prostitutie gaan werken.

De meeste slachtoffers zijn rond de 20 jaar, maar de politie trof ook een meisje van 15 jaar aan. De vrouwen kregen in Albanië een vals Grieks paspoort om ermee naar Nederland te reizen.

Een 23-jarig slachtoffer moest gedwongen trouwen met een Rotterdammer, die zij echter nooit heeft gezien. De politie zoekt nog naar deze man, die de vrouw ook tienduizenden euro's afhandig maakte.

De vrouwen mochten van hun verdiensten een klein bedrag voor voeding houden. De rest van het geld werd door de verdachten teruggesluisd naar Albanië.

De verdachten uit Arnhem bleken ook te handelen in cocaïne en valse paspoorten. Tijdens het onderzoek werden in de hoofdstad twee Amsterdammers aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij de levering aan verdachten in Arnhem van een kilo cocaïne die was bestemd voor een buitenlandse afnemer.

Bij een huiszoeking in de woning van één van hen werd een vuurwapen, een vervalst paspoort en versnijdingsmiddelen voor cocaïne aangetroffen. Vijf verdachten zijn door de rechter-commissaris in Arnhem ingesloten. De overige zeven mensen zijn tot aan hun rechtszaak op vrije voeten gesteld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 17 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.