De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 17 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Raadslid Leefbaar Utrecht
treedt af om wapenbezit

Van onze correspondent

   
 

UTRECHT - Gemeenteraadslid Mahmut Genç van Leefbaar Utrecht is gisteren met onmiddellijke ingang afgetreden, omdat hij vorige week woensdag door de politie werd aangehouden voor verboden wapenbezit. De 38-jarige Utrechter bleek het vuurwapen in het voorjaar via, via te hebben gekocht, omdat hij zich bedreigd voelde.

Dat hij het wapen bezat, kwam toevallig aan het licht, toen de politie Mahmut Gençs 17-jarige zoon aanhield in verband met een brutale roofoverval. Tijdens een huiszoeking die volgde werd het pistool in de slaapkamer van het raadslid gevonden. Fractievoorzitter Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht spreekt van een waar familiedrama. "Mahmud Genç had niets met de roofoverval te maken."

Genç stond aan de wieg van de stadspartij en zat sinds 1998 voor Leefbaar Utrecht in de gemeenteraad. Daarnaast was hij voorzitter van de wijkcommissie Pijlsweerd. Hij woont zelf in de wijk, die maandenlang gebukt ging onder een agressieve en gewelddadige groep jongeren. Deze groep terroriseerde Genç, juist omdat hij zich meermalen had uitgesproken over de veiligheid in de wijk.

Aangifte

"Genç wilde als lid van de gemeenteraad geen voorkeursbehandeling voor hem en zijn gezin. Hij heeft niet met ons over de problemen met de jongeren gesproken, ook tegen de wijkagent liet hij zich daarover slechts in algemene bewoordingen uit. Echt aangifte tegen zijn belagers deed hij dan ook niet. In plaats daarvan kocht hij een vuurwapen, dat hij overigens nooit gebruikte," aldus Oldenborg.

De betrokkene zelf wilde gisteren liever geen commentaar geven, maar gaf ruiterlijk toe dom te hebben gehandeld. "Mijn gezin en ik werden bedreigd en ten slotte liep het zo uit de hand dat ik een domme fout heb gemaakt. Ik zag het als een privé-probleem en de aanschaf van het wapen als een tijdelijke maatregel. Het gaf ook korte tijd een veilig gevoel. Toen ik me beter realiseerde wat ik had gedaan, was er geen weg meer terug. De politie heeft het gevonden in de verpakking waarin ik het pistool had aangeschaft."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 17 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.