De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ook Giants naar World Series
   
 

AMSTERDAM - San Francisco Giants heeft zich als tweede geplaatst voor de World Series, de alles beslissende finale in het Amerikaanse profhonkbal. In de vijfde ontmoeting met St. Louis Cardinals won San Francisco met 2-1, dankzij een punt in de negende inning, en werd de National League Championship Series met 4-1 in wedstrijden afgesloten.

Voor de slagvaardige Barry Bonds, de beste slagman van het afgelopen seizoen, die een recordaantal vrije lopen kreeg, is het de eerste keer dat hij aan de fel begeerde finale zal deelnemen. Door de plaatsing van de Giants zal de World Series dit jaar geheel in de staat Californië worden gespeeld. Aanstaande zaterdag wordt in Anaheim, een voorstad van Los Angeles, de eerste wedstrijd van de 'Fall Classic' gespeeld tegen Anaheim Angels, dat zich ten koste van Minnesota Twins plaatste als kampioen van de American League. Opvallend is dat zowel San Francisco als Anaheim de 'wild card'-ploeg is. De American en National League, die samen de Major League vormen, bestaan elk uit drie afzonderlijke afdelingen. De zes kampioenen werden allen uitgeschakeld in de Division en League Championship Series. De laatste keer dat een 'wild card'-team de World Series bereikte was in 1997 toen Florida Marlins zelfs kampioen werd.

Naarmate de wedstrijd vorderde steeg ook de spanning in San Francisco, want zes innings lang bleef het 0-0. Beide ploegen wisten in die periode wel de honken te bereiken, maar niet tot scoren te komen. In de zevende slagbeurt wist St. Louis uiteindelijk het eerste punt op het scorebord te zetten toen Mike Matheny een tweehonkslag sloeg en scoorde op een klap van Fernando Vina. In de achtste inning kwamen de Giants langszij. San Francisco, dat pas in de vijfde slagbeurt de eerste honkslag sloeg op de sterk gooiende Matt Morris, kwam tot scoren via Kenny Lofton. Een inning later werd Lofton de held van de wedstrijd. Met reeds twee nullen sloegen David Bell en Shawon Dunston honkslagen, waarna Cardinals-werper Matt Morris werd vervangen door Steve Kline. Zijn eerste worp op Kenny Lofton resulteerde in een honkslag en het winnende punt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.