De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Rhythm and Speed
is dip te boven

Van onze medewerker

   
 

NOORDLAREN - In de successtal van trainer Peter Strooper leek de dravermerrie Rhythm and Speed in het voorjaar meer dan veelbelovend. Het debuut bestond uit een schitterende overwinning in een toptijd. Maar het bleef aanvankelijk bij die ene donderslag op 31 maart, waarbij latere Derbykandidaten met tientallen meters werden geklopt. De latere, 3sterren-beste van de jaargang, Rise and Shine, ging in dezelfde Stakes, in handen van Ruud Pools, met een forse fout zelfs nogal af. Het klassieke jaar leek op dat moment dan ook nog compleet open.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Ruud Pools heeft zijn handen vol aan Rhythm and Speed. (Foto: Telegraaf)
Met Rhythm and Speed was het vervolgens op sneue wijze behoorlijk over. De aanloop naar de Derby mislukte en na twee 'faal'-starts kwam de merrie na mei niet meer aan de start. Zij had zich ontwikkeld tot een uitermate lastige tante in de training. Ondanks het bewezen talent viel er niet of nauwelijks met haar te werken. Strooper had het een beetje gehad met de af en toe gevaarlijke kuren vertonende Rhythm. Zo'n twee maanden terug werden de eigenaren, in goed overleg met de trainers Marcel Hauber en Strooper, het eens. In het bosrijke Noordlaren zou Hauber de carrière van het opgewonden standje met extra aandacht en geduld nog eens proberen op te starten. Met succes. Hauber had al snel in de gaten dat een van de oorzaken van de onhandelbaarheid het hete zomerweer geweest moest zijn. De problemen zaten voornamelijk in het edele hoofdje. Met de rest zat het qua gezondheid bij Strooper al prima.

"Bij ons in de training, in de bossen, werkte Rhythm al snel toch wat rustiger voor de speedcar. Hoewel de merrie wel nooit helemaal een prettig karaktertje zal gaan uitstralen", meent Marcel Hauber. Bij haar baanrentree, eind september, ging het redelijk. Ruud Pools, allround vakman op de sulky bracht haar in de bewuste Troost-trofee merries in snelle tijd naar een bescheiden vijfde plaats.

Afgelopen zaterdag wist Ruud Pools op de Wolvega-piste het oude verwachtingspatroon rond de merrie overtuigender te herstellen. De Kwartet-koers domineerde Rhythm in een veld van twaalf ijzersterk. Waarmee er na het half jaar tobben een ommekeer kwam. Normaal niet zo'n leuk idee, in dit geval voor Strooper, dat een paard het na een trainerswissel opeens bij een ander wel weer oppakt. Maar entrainement Peter Strooper heeft daar desgevraagd in het geval 'Rhythm' geen enkele moeite mee. Dat de dochter van Tagliabue en Wanda Volo terug is op het hoogste plan is drafsporttechnisch interessant. In het prestigieuze Van Wickevoort stuit zij namelijk binnenkort op de trots van Arnold Mollema, Derbywinnaar Rise and Shine.Waarmee dan toch nog sprake is van een echte klassieke confrontatie. Het verschil is echter dat laatstgenoemde, inclusief de Derby, nu al wel winnaar is van ruim 140.000 euro... Rhythm blijft nog even op een kleine 5 mille steken..

De binnenkort 50-jarige en dit jaar zeer kansrijk voor de titel 'beste rijder van 2002', Ruud Pools deelt de mening van Hauber: "Rhythm is een talent, maar blijft een aparte."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.