De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Martin en Fiedler in lappenmand
   
 

AMSTERDAM - Het ijs is dan toch gebroken in St. Louis, maar niet dankzij de oud-Admirals-gedienden Kurt Warner en Jamie Martin. Warner brak zijn pink en werd vervangen door Martin. Martin raakte geblesseerd en moest zijn plaats afgelopen week afstaan aan Marc Bulger. Een onbekende grootheid in de National Football League (NFL), maar hij hielp St. Louis Rams in de zesde competitieronde wel aan de eerste zege van het nieuwe seizoen. Tegen Oakland Raiders had hij een hand in alle vier de touchdowns: 28-13.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 18kb)
Kurt Warner, de quarterback van St. Louis Rams die hier naar de grond wordt getrokken, heeft zijn pink gebroken. (Foto: REUTERS)
Ook oud-Amsterdammer Adam Vinatieri kreeg een tegenvaller te verduren. De kicker van New England Patriots moest in het eigen Foxboro stadion bij Boston lijdzaam toezien hoe Green Bay Packers met 28-10 toesloeg. Saillant detail is dat Packers' quarterback Brett Favre in die wedstrijd de 300ste touchdown van zijn carrière gooide. Alleen Dan Marino (420), Fran Tarkenton (342) en John Elway (300) gingen hem voor.

Frank Ferrara likte de wonden met New York Giants. Eveneens in eigen huis moest de ploeg uit de Big Apple Atlanta Falcons voorgaan, dat met een 17-10 overwinning huiswaarts kon.

Heeft Kurt Warner last van zijn pink, Jay Fiedler kampt met een gebroken duim. De quarterback van Miami Dolphins, in 1997 spelend voor Admirals, zag niettemin toch nog kans zijn ploeg langs Denver Broncos te gooien: 24-22. Een opmerkelijk staaltje. Van de 29 passes waren er negentien compleet voor totaal 210 yards en een onderschepping. Dolphins zal Fiedler voorlopig moeten missen.

Rhein Fire Düsseldorf speelt vanaf volgend seizoen zijn thuiswedstrijden in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen, de thuishaven van Bundesligaclub Schalke 04 en een van de stadions voor het WK-voetbal in 2006. Dit maakte NFL Europe-baas Jim Connelly gisteren bekend. De Duitse topclub, die evenals Amsterdam Admirals in de Europese profcompetitie uitkomt, moet vertrekken uit Düsseldorf nu het Rhein-stadion tegen de vlakte gaat. Op zich een tegenvaller, omdat Rhein Fire afgelopen seizoen gemiddeld 40.000 toeschouwers trok. De vraag is of daarvan in Gelsenkirchen ook sprake zal zijn. De NFL Europe begint overigens eerder dan gebruikelijk, namelijk al op zaterdag 5 april. De World-Bowlfinale is op zaterdag 14 juni in Schotland.

Uitslagen NFL zesde speelronde: Atlanta Falcons-New York Giants 17-10, Pittsburgh Steelers-Cincinnati Bengals 34-7, Minnesota Vikings-Detroit Lions 31-24, Green Bay Packers-New England Patriots 28-10, New Orleans Saints-Washington Redskins 43-27, Buffalo Bills-Houston Texans 31-24, Indianapolis Colts-Baltimore Ravens 22-20, Tampa Bay Buccaneers-Cleveland Indians 17-3, Dallas Cowboys-Carolina Panthers 14-13, San Diego Chargers-Kansas City Chiefs 35-34, St. Louis Rams-Oakland Raiders 28-13, Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 23-14, Miami Dolphins-Denver Broncos 24-22, San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 28-21.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.