De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Euforie op Wall Street
   
 

AMSTERDAM - Positieve kwartaalresultaten van een aantal Dow-zwaargewichten zetten de Amerikaanse beurzen voor de vierde opeenvolgende dag op een fraaie winst. De Dow Jones-index wist de 8000-puntengrens voor het eerst sinds 18 september te passeren en sloot af op 8255,68 punten op een winst van 378 punten (4,8%), dat is de zevende grootste stijging aller tijden.

Ook de technologiebeurs Nasdaq ging mee in het algemene positieve plaatje en beleefde hiermee voor het eerst sinds midden augustus de vierde achtereenvolgende dag van winst. De technologie-index sloot af op 1282,43 punten, een winst van 61,9 punten of 5,07%.

Ondanks de grote stijgingen was de omzet volgens een handelaar met 1,8 miljard stukken aan de lage kant. "Op basis van deze stijgingen zou je verwachten dat beleggers massaal in de markt stappen. Je hebt het dan over omzetten van 2 tot 2,5 miljard."

De financials kregen een stevige steun de rug van de cijfers van Citigroup en Bank of America. Citigroup behaalde over het derde kwartaal een winst van $0,74 per aandeel, dat is hoger dan analisten hadden verwacht. De omzet nam toe met 10%. Het aandeel steeg gisteren met 12,7% naar $34,15. Ook Bank of America wist de analisten te verrassen met een winst per aandeel van $1,45, vier dollarcent hoger dan verwacht. Bank of America zag dit beloond met een winst van 8,3%.

General Motors (+10,4%) voldeed ook meer dan voldoende aan de verwachtingen met een operationele winst per aandeel van $1,20. Hier hadden zelfs de meest optimistische analisten geen rekening mee gehouden. Een sterke focus op kostenreducties en een gestage stroom van nieuwe succesvolle producten zijn volgens de automaker uit Detroit de achtergronden van de fraaie resultaten. Een afschrijving op het belang in Fiat van $2,2 miljard draaide de operationele winst om in verlies.

Johnson & Johnson presteerde eveneens boven verwachting en dat zette het aandeel op een winst van 3% op $59,56.

Waarschuwende woorden van zakenbank Merrill Lynch over Intel en Sun Microsystems mochten de pret gisteren niet drukken. De technologiefondsen deelden in de positieve stemming.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.