De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Boete voor grapje
over parkeerwacht

   
 

AMSTERDAM - Ad de Jongh, de 49-jarige eigenaar van de Jamin-winkel aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum, is kritiek op een parkeerwachtster duur komen te staan. Het openbaar ministerie heeft hem onlangs een boete van €380 opgelegd. De winkelier liet gisteren weten niet te betalen en de zaak te laten voorkomen.

De affaire begon toen De Jongh deze zomer een parkeerwachtster tijdens haar werk over de stoep zag fietsen. Hij maakte een foto van de verkeersovertreding en hing de afdruk met een grappige tekst eronder in de etalage. De betrokken vrouw was op de foto niet herkenbaar in beeld, want ze was alleen op haar rug te zien. Ze stapte desondanks naar de politie en deed aangifte wegens smaad. Agenten togen daarop naar de Jamin-winkel om de gewraakte foto in beslag te nemen.

De Jongh wilde de plaat niet missen en bood de agenten een kopietje van de foto aan. Dat was echter niet de bedoeling. Na wat verwarring en heen en weer gepraat, werd de Hilversummer in de boeien geslagen en afgevoerd naar het bureau. De €380 boete, een schikkingsvoorstel, werd hem opgelegd wegens smaad en verzet bij aanhouding.

Het forse bedrag heeft De Jongh behoorlijk doen schrikken. "Maar ook als het €38 was geweest, had ik niet betaald. De parkeerwachtster was in de fout gegaan. Ik wilde dat slechts aan de kaak stellen. Ze heeft nu eenmaal een voorbeeldfunctie." De ondernemer heeft inmiddels juridische hulp ingeroepen en laat het aankomen op een rechtszitting.

De parkeercontrole in Hilversum wordt uitgevoerd door de Parkeergroep Nederland uit Woerden. Naar aanleiding van het incident werden alle parkeercontroleurs uit de omroepstad door projectleider Arie Pijp bijeengeroepen. "We hebben onze medewerkers erop gewezen dat ze niet over de stoep mogen fietsen." Als verweer werd volgens Pijp door de controleurs gezegd dat het nogal eens voorkwam dat automobilisten uit woede op ze inreden en dat ze daarom uit veiligheidsoverwegingen wel eens uitweken naar de stoep. Vooral in het toch al zo drukke Hilversum liepen de emoties nogal eens hoog op, zo werd gesteld. Het excuus werd niet geaccepteerd. "Er is gezegd dat in zulke gevallen op het trottoir de fiets lopend en aan de hand moet worden meegenomen", aldus de projectleider.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.