De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  NAC moet keihard
saneren voor lening

   
 

AMSTERDAM - Juist op het moment dat de geplaagde selectie van NAC met een partijtje golf in Prinsenbeek probeerde de financiële perikelen even te vergeten, lekte op het stadhuis uit dat burgemeester en wethouders op dit moment onvoldoende reden zien de raad voor te stellen de door NAC gevraagde lening van €4,2 miljoen te verstrekken.

Wel is Breda bereid onder strikte voorwaarden een saneringskrediet van €1 miljoen te verlenen. De Bredase voetbalclub moet volgens de gemeente keihard saneren. In maart 2003 wordt aan de hand van de saneringsresultaten bekeken of de lening van 4,2 miljoen alsnog wordt verstrekt.

Hoewel de weigering de lening te verstrekken een tegenvaller lijkt voor NAC, vat de voorzitter van de demissionaire Raad van Toezicht, Tem Nederlof, het nieuws goed op. ,,Ik ben nog steeds redelijk optimistisch gestemd over het voortbestaan van de club. De beslissing van het college van B&W houdt in dat wij de lening in maart 2003 alsnog krijgen als wij ons saneringswerk goed doen.''

Het standpunt van de gemeente - in de commissievergadering van 24 oktober officieel bekend - is ingegeven door het feit dat de Rabobank en ABN AMRO zich niet bereid tonen een bijdrage te leveren aan de redding van NAC. De supporters, spelers en de leden van de businessclub van de voetbalclub maakten wel duidelijk de portemonnee te willen trekken.

Als Breda ook maart volgend jaar niet akkoord gaat met de lening, lijkt het einde van de 'Parel van het Zuiden' nabij. Ernst & Young - dat de organisatie van NAC volledig doorlichtte - gaf eerder aan hoe de sanering moet worden uitgevoerd om de club een goede toekomst te bieden. De lening van €4,2 miljoen maakte een wezenlijk onderdeel uit van het 'reddingsplan'.

Daarnaast werd aangedrongen op vervanging van het bestuur en management, bezuinigingen op salarissen en het reduceren van de kosten. Bovendien moeten spelers verkocht worden, meer sponsors aangetrokken en de organisatiestructuur transparanter. De supporters moeten een grotere vinger in de pap krijgen en activiteiten die niets met voetbal te maken hebben, moeten volgens het college verdwijnen.

Mohammed Allach vertrekt bij FC Groningen. Trainer Dwight Lodeweges en de verdediger hebben een conflict dat niet is op te lossen. Allach moet op zoek naar een andere club.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.