De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Wachten tot Clark Kent
verandert in Superman

   
 

BOEKELO - dor Mascha de Jong

Als meisje van acht struinde Alice Naber-Lozeman al rond op het military-terrein van Boekelo. Dromend, wachtend op haar vader Gerrit. Als ie dan kwam langs galopperen door het water zat ze op de tribune tussen de tienduizenden toeschouwers. Ze kreeg de liefde voor de sport met de paplepel ingegoten. Nu zijn de rollen omgedraaid. Hij staat langs de kant. Zij rijdt. De laatste twee jaar mengde ze zich na de dressuurproef dominant in de top van het klassement. In de cross ging het echter iedere keer mis. Morgen wil ze daar mee afrekenen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Alice Naber-Lozeman. (Foto: ANP)
De 31-jarige amazone uit Biddinghuizen zit voor haar gevoel in de wachtkamer. De laatste drie jaar is ze vol van haar Nieuw-Zeelandse aanwinst, Private X-press Clark Kent. Tien jaar is de ruin inmiddels. "Het gebeurt één keer in je leven dat je een absolute topper in huis hebt. Een Bonfire of een De Sjiem. Dat idee heb ik helemaal met Clark Kent. Alleen moet-ie het nog bewijzen. De voortekenen zijn er in ieder geval. Niet alleen in de trainingen is hij een perfectionist. In driesterrenwedstrijden als Boekelo is hij helemaal in zijn element. Niks geen oog voor randverschijnselen als toeschouwers en lawaaierige vipboxen. Hij raast van de ene naar de andere hindernis. Vind het allemaal even prachtig."

De cross van Boekelo moet de climax van het seizoen worden. Eigenlijk had ze drie weken eerder willen pieken op de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez. De viervoeter, waarmee zij als enige Nederlandse eventingruiter op de WK zou aantreden, Royal Kiwi, raakte in het voortraject echter geblesseerd. Alice Naber: "Een flinke tegenslag. Een wereldkampioenschap wordt één keer in de vier jaar georganiseerd. Als je daarbij kan zijn, is fantastisch. Aan de andere kant maakte de blessure van Royal Kiwi mij meteen duidelijk dat ik me meer wil focussen op Clark Kent. Hij is het paard waarmee ik naar de Spelen in Athene wil over twee jaar."

Eerst is er werk aan de winkel in Boekelo. Het vierdaagse paardensportevenement ging gisteren van start met de eerste dressuurdag. Vandaag volgt de tweede, morgen het absolute hoogtepunt, de cross en zondag wordt er afgesloten met het springen. Alice Naber, die samen met haar man Gert en broer Henk-Jan Lozeman drie van de vier plaatsen in het Nederlands team bezet: "De afgelopen twee jaar verliep Boekelo voor mij niet naar wens. De eerste keer viel ik eraf in de sloot. Vorig jaar kwam het niet eens zover. Moest-ie met een warm been afhaken voordat we aan de cross konden beginnen. Heeft een dressuurpaard een dergelijke blessure, dan ga je gewoon de ring in. Bij eventing is dat onverantwoordelijk. De risico's zijn te groot voor de paarden.

Ze vervolgt: "Dit jaar is het omgekeerd. De dressuur verliep niet naar mijn zin, Clark Kent schrok van de harde wind en de muziek. Alles wat overblijft is nu de cross. Daar moet het dit jaar eindelijk gebeuren. In de gedachte van drie keer is scheepsrecht, zeg maar."

Boekelo. Military. Grote Prijs van Enschede. Stand na eerste dag dressuur: 1. Tompkins (NZe) Glengarrick 32,81 punten, 2. Touzaint (Fra) Galan de Sauvagere 34,80, 3. Fox-Pitt (GBr) Macaroo 40,61, 7. Van Beek (Ned) Slaney Squire 47,00, 24. Stibbe (NAn) Eton 48,60, 32. Naber-Lozeman (Ned) Private X-press Clark Kent 53,40.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.