De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hiddink ontvangt opnieuw een kogelbrief

door Jeroen Kapetijns

   
 

LAS PALMAS - De uitwassen van de overspannen Nederlandse samenleving reiken zelfs tot het ontspannen vakantie-eiland Gran Canaria. Tijdens de trainingsweek op dit grootste Canarische eiland trad PSV-trainer Guus Hiddink ermee naar buiten dat hij recent voor de tweede maal een ernstige bedreiging in de vorm van een brief met twee kogels heeft ontvangen. Aanvankelijk wilde Hiddink het stilzwijgen bewaren over dit nieuwe dieptepunt in het Nederlandse voetbal, maar in de omgeving waarin de oud-trainer van Valencia, Real Madrid en Betis Sevilla zich helemaal op zijn gemak voelt, praatte hij het toch van zich af. ,,Ik ben geen man die kan liegen. Toen mij hier werd gevraagd of ik recent ook nog ben bedreigd, heb ik er toch over gesproken", aldus Hiddink.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Guus Hiddink staat niet, zoals hier, alleen in het middelpunt van de belangstelling bij zijn spelers. Opnieuw kreeg hij een kogelbrief.
De ene dag is de andere niet. Tijdens de lichte ochtendtraining op een knus trapveldje in de buurt van het hotel hangt een heel andere sfeer dan een dag eerder. Het grote verschil wordt gemaakt door Hiddink, die vierentwintig uur eerder een in zichzelf gekeerde, bijna afwezige indruk maakte.

Nu het slechte nieuws alsnog naar buiten is gekomen, lijkt er een last van zijn schouders afgevallen. In plaats van te tobben, loopt hij nu weer te dollen. Het hoogtepunt van de ongedwongen oefensessie is wanneer Hiddink en Erwin Koeman in het midden van een rondootje komen te staan en helemaal worden weggetikt door hun spelers, die gierend van het lachen de trainers van het kastje naar de muur sturen.

,,Wat een mooi vak heb ik toch", zegt Hiddink, als hij bezweet het trainingsveld afstapt. Wanneer hij zoals nu kan werken met zijn spelers op het veld, vergeet hij voor even alles. Ook alle negatieve randzaken die het huidige voetbal teisteren en die nu voor de tweede maal heel dichtbij komen.

,,De zaak wordt in handen van de politie gelegd. Bij terugkomst in Nederland ga ik aangifte doen. Inhoudelijk wil ik er daarom niets over kwijt, omdat ik het onderzoek niet wil belemmeren. Maar het is niet niets als je zoiets voor de tweede keer in een paar maanden moet meemaken", aldus Hiddink, die de brief afgelopen zaterdag enkele uren voor de uitwedstrijd tegen NAC ontving, toen hij op zijn werkkamer op trainingscomplex De Herdgang de post doornam.

Na andermaal zo'n afknapper van jewelste in zijn vaderland kwam het weekje in Spanje - zijn tweede thuis - als geroepen. ,,Het was natuurlijk toeval, dat we net weggingen, maar dat is nu wel even lekker. De mensen hier snappen helemaal niets van wat er gebeurt. Het gaat er hier in het voetbal onderling best heet aan toe, maar zo berekenend en doortrapt als bij dit soort dingen niet."

Als voorbeeld van wat zo'n bedreiging met je doet, ging Hiddink in gedachten even terug naar de late zaterdagavond, toen hij na terugkomst van de wedstrijd tegen NAC vertrok vanaf De Herdgang ,,Toen ik van ons trainingscomplex wilde vertrekken, stond het hek niet helemaal open. Op dat moment durfde ik de auto niet uit te stappen om dat hek open te zetten, terwijl er natuurlijk niemand stond. Maar zoiets gaat dan wel door je gedachten spoken."

Na de eerste bedreiging van half augustus filosofeerde Hiddink over een vertrek uit Nederland. In Gran Canaria erkende hij dat een terugkeer naar Spanje nog altijd door zijn hoofd speelt. ,,Ik moet het nog even laten bezinken allemaal. Vanuit mijn omgeving wordt gezegd 'stop er toch mee', maar dat gaat me iets te snel. Eerst ga ik met de voorzitter over de situatie praten. De komende dagen moet er meer duidelijk worden", aldus een strijdbare Hiddink.

,,Het punt is of ik op het veld nog de scherpte op kan brengen, die nodig is om mijn werk goed te doen", aldus Hiddink, die daar deze ochtend zichtbaar geen moeite mee heeft. Op het Spaanse vakantie-eiland kan hij extra aandacht schenken aan jongens die normaal gesproken minder aan bod komen en dit doet hij vol overgave. ,,Zo'n jongen als Michael Lamey heeft door blessures nauwelijks goed kunnen trainen en nog helemaal niet kunnen spelen. Voor zo'n speler is deze week goed", vindt Hiddink.

Nederlaag

Met de van een lichte knieblessure herstelde Lamey in de ploeg kwam PSV gisteravond in het schilderachtige maar matig bezette Estadio Insular uit tegen Las Palmas. Behalve de rechtsback waren de tweede-elftalspelers Edno en Sasa Stojanovic de opvallendste spelers in de startopstelling. Geen van drieën wist te imponeren tegen de huidige nummer twee van de Spaanse tweede divisie. Al in de 8e minuut scoorde de Senegalees N'Kong voor de gastheer (1-0). Arnold Bruggink viel uit met een enkelblessure, die volgens de eerste diagnose niet al te ernstig was.

Las Palmas-PSV 1-0 (1-0). 8. N'Kong 1-0. Geel: Lucius.

PSV: Ten Rouwelaar; Lamey, Faber, Addo, Edno (65. Huntelaar); Leandro, Lucius, Stojanovic (77. Dirkx), Gakhokidze; Bruggink (14. Robben), Vennegoor of Hesselink.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.