De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Herstel op Wall Street

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Aandelenkoersen gingen gisteren over de gehele breedte van Wall Street richting plafond. Aanleiding vormden onverwacht goede bedrijfsberichten van onder meer Yahoo, Wal-Mart en Aetna. In combinatie met een sterke daling van het aantal werkloosheidsaanvragen, bracht dit de toonaangevende Dow Jones index aan het stijgen. De Dow sloot uiteindelijk 3,4% hoger op 7533,95. Ook de technologiezware Nasdaq-index won sterk, 4,4% hoger sluitend op 1163,50.

Internetgigant Yahoo schoot omhoog naar aanleiding van de kwartaalwinst van $28,9 miljoen, wat neerkomt op een winst per aandeel van 5 dollarcent, één cent hoger dan door analisten voorspeld. In dezelfde periode vorig jaar maakte het internetbedrijf nog een verlies van 4 dollarcent per aandeel. Behalve door enthousiaste beleggers (het aandeel steeg 23% op $12,27 bij een omzet van 62 miljoen) werd Yahoo eveneens door zakenbanken op de schouders genomen. Onder meer Merrill Lynch, Prudential en Deutsche Bank Securities verhoogden hun beleggingsadviezen. Automatiseerder Network Associates verbaasde de markt door in het derde kwartaal winst te maken. Het aandeel werd in één dag 25% meer waard op $10,76.

Eveneens goed nieuws kwam van verzekeraar Aetna. Deze zorgverzekeringstak van Aetna (overgebleven nadat ING de onderdelen Aetna Financial Services en Aetna International had gekocht) kondigt aan over het derde kwartaal een winst te behalen die twee keer zo hoog is (te weten: $0,70 per aandeel) dan analisten voorspellen. Aetna zegt bovendien over het gehele jaar 2002 een hogere winst te verwachten dan eerder aangekondigd. Zakenbank Bear Stearns verhoogde het advies voor Aetna.

Winkelreus Wal-Mart Stores maakte bekend dat de verkopen in de maand september ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 10% zijn gestegen. De supermarktketen wist op dit nieuws 1,75% te winnen op $51,64. Eerder op de dag stond Wal-Mart nog op verlies als gevolg van een winstwaarschuwing van Kohlers, een discountketen. Beleggers wilden massaal van het aandeel af, blijkens de omzet van 21 miljoen. Kohlers verloor 9% op $49,45.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.