De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Tories kijken vooruit

Van onze correspondent

   
 

BOURNEMOUTH - De Britse Conservatieven hebben zich gisteren als één man achter hun politiek leider Iain Duncan Smith opgesteld. "We mogen trots op ons verleden zijn, maar dit land is verder gegaan", hield hij de partijgenoten in Bournemouth voor, "Ook de Tories kijken ook vooruit. Het is fout om in het verleden te blijven steken."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
Duncan Smith (Foto: AP)
Het hele hectische verleden van de Conservatieven trok de afgelopen dagen aan Duncan Smith voorbij. Zo kwam uit dat de 'saaie' oud-premier John Major vier jaar een geheime relatie heeft gehad met oud-minister Edwina Currie, zorgde voormalig Tory-voorzitter en schrijver Jeffrey Archer zowat dagelijks voor een rel vanuit de gevangenis en knaagden oude partijleiders aan de poten van zijn stoel. Duncan Smith liet het gelaten over zich heen komen.

Gisteren zei hij dat de Conservatieven weer menselijk moeten worden en en zullen opkomen voor de onderdrukten. De afgelopen week zijn 25 voorstellen gelanceerd die een tegenwicht moeten bieden aan de Labour-regering van Tony Blair. De Tories zijn voorstander van massale verkoop van sociale woningen aan de huidige bewoners. Ook willen zij speciale detentiecentra oprichten, waar met name gestrafte mannen tussen de 18 en 25 jaar gedurende elf weken intensief worden begeleid voor hun terugkeer in de maatschappij.

Duncan Smith noemde onder meer Nederland als voorbeeld hoe de gezondheidszorg deels particulier gefinancierd kan worden. Hij wil de criminaliteit met 'zero tolerance' aanpakken. Maar de grootste taak wordt het vormen van een brede partij, waar ook vrouwen en zwarten prominent deel van uitmaken. Nu zijn de Tories vooral een mannenclub van veertigers en vijftigers.

De oud-legercommandant zei dat hij zelf ooit eens was ontslagen en werk moest zoeken. Hij had tegenslagen gekend, maar die overwonnen. Hij nam afstand van het Tory adagium dat alles met geld valt op te lossen. "Geld is niet alles. Op andere fronten is de kwaliteit van leven juist achteruit gegaan."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.