De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sluipschutter moordt verder
   
 

MANASSAS - De onbekende sluipschutter, die de omgeving van Washington onveilig maakt, heeft opnieuw toegeslagen, nu bij een benzinestation in Fredericksburg, 130 kilometer ten zuiden van de hoofdstad, in de staat Virginia.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
De onbekende sluipschutter, die de omgeving van Washington onveilig maakt, heeft opnieuw toegeslagen, nu bij een benzinestation in Fredericksburg, 130 kilometer ten zuiden van de hoofdstad, in de staat Virginia. (Foto: AP)
Een alleenreizende man werd net nadat hij had afgerekend woensdagavond van een afstand doodgeschoten. Hij is het negende slachtoffer sinds de reeks moorden 2 oktober begon. Zeven slachtoffers zijn verleden, twee raakten ernstig gewond.

Meer dan honderd politieagenten en rechercheurs zochten de omgeving van het tankstation in Prince William County af naar sporen. Ooggetuigen hebben verklaard dat zij twee mannen weg zagen wegrijden in een witte bestelauto. Twee van de vorige aanslagen hadden eveneens plaats bij een benzinestation, en in een geval heeft een getuige eveneens melding gemaakt van twee mannen in een witte truck of bestelauto.

In Washington werd gisteravond een man gearresteerd die op een snelweg op een passerende vrouw had geschoten. De vrouw bleef ongedeerd en belde de politie waarop de dader, een blanke twintiger, kon worden ingerekend. Het is niet duidelijk of de man verantwoordelijk is voor de recente moorden, maar waarschijnlijk is dat niet aangezien de man geheel anders te werk ging dan de dader die zijn slachtoffers van grote afstand dood schoot. Ook had hij geen witte auto, maar een blauwe truck.

Maandag raakte een jongen van 13 levensgevaarlijk gewond bij een school in Maryland, op 65 kilometer van de plek van de moord van woensdagavond. Een mogelijke aanwijzing van de dader is een tarotkaart die in de omgeving werd gevonden. Op de kaart die de dood symboliseert stond geschreven: "Beste politieman, ik ben God'', aldus een zegsman die bij het onderzoek betrokken is.

Vlakbij de kaart vond de politie een huls van het kaliber .223, hetzelfde dat bij de voorgaande aanslagen was gebruikt. Het gras was geplet, wat erop duidt dat de schutter heeft liggen wachten .

Bijna tweehonderd rechercheurs werken aan de zaak, waarin het motief van de dader onduidelijk is en de slachtoffers willekeurig lijken te zijn uitgekozen. In alle gevallen werden de slachtoffers geveld door een enkele kogel, die van een afstand met een krachtig wapen werd afgevuurd.

(AP/Reuters)
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.