De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ramen en deuren dicht
langs route rouwstoet Claus

   
 

door Jenny van der Zijden DELFT - Bewoners die langs de route van de rouwstoet wonen moeten aanstaande dinsdag tussen 11.30 en 12.15 uur ramen en deuren gesloten houden. ,,Dit betekent dat omwonenden op dit tijdstip hun woning dus niet in of uit mogen", zegt burgemeester Hein van Oorschot. Verder is het verboden uit ramen te hangen en op balkons of daken te staan. Tevens is er een groot deel van de dag een alcoholverbod en een parkeer-, rij- en vaarverbod in de binnenstad.

Dit alles heeft te maken met een noodverordening die gisterenmorgen van kracht is geworden Wie de verordening niet naleeft zal volgens de politie op zijn of haar gedrag worden aangesproken en desnoods van de route worden verwijderd. ,,Wij gaan er vanuit dat iedereen respect toont en dat er geen gekke dingen gebeuren", aldus politiewoordvoerder Frans van Rijnswou.

Enkele ondernemers op de Markt in Delft namen gisteren echter het zekere voor het onzekere en beveiligden hun luifels uit voorzorg met drie rijen prikkeldraad tegen klauterende belangstellenden.

Werklieden hebben gisteren de laatste hand gelegd aan de aanpassingen langs de uitvaartroute. Volgens de burgemeester zijn de straten nu ontdaan van oneffenheden en straatmeubilair. Iets verderop langs de route was een aannemersbedrijf nog druk bezig met het afbreken van de steigers rondom de Sint Hippolytus Kapel. ,,Wij raken hierdoor drie weken achter op schema", zegt uitvoerder Bert Hoogland. ,,Maar ach, wanneer je een klus langs de Koninklijke route aanneemt, weet je dat dit kan gebeuren."

In verband met de te verwachten 40.000 belangstellenden raadt de gemeente bedrijven met veel personeel van buiten de stad aan dinsdag de deuren te sluiten. Ook de scholen geven leerlingen een dag vrijaf.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.