De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Première van de liefde
   
 

AMSTERDAM - 'Fluister zacht mijn naam. Ik geef je mijn ziel voor altijd', zong Daan Schuurmans gevoelig, vol overgave én in onvervalst Twents in de nu al bejubelende pretentieloze film 'Volle Maan'. De zaal viel stil. Handen werden vastgepakt en mensen kusten elkaar. Een happy end voor iedereen en dat is blijkbaar waar het filmpubliek tijdens deze première stiekem op had gewacht en min of meer ook op gerekend had.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 17kb)
Chantal Janzen.
Een slimme zet van regisseur Johan Nijenhuis om Chantal Janzen, in de film als Andrea het tuttige en berekenende vriendinnetje van Hans, gespeeld door Cas Jansen, uiteindelijk toch een zonnige toekomst tegemoet te laten gaan. In eerste instantie zou de blonde actrice namelijk als enige van de vriendengroep naast het geluk grijpen. Eind goed, al goed dus, ware het niet dat er toch een kleine schaduw over de avond hing. Want Johnny de Mol jr., de grote liefde van Chantal, kon zijn vriendin op de première van Volle Maan niet terzijde staan...

Gehaktballetje

Verliefd, zwanger of met hun allerbeste vriend, de rest van de cast kwam niet alleen. Alsof men van tevoren aanvoelde dat dit de film is waar de liefde zal zegevieren.

Na afloop staat Chantal Janzen wat verloren aan de bar in een gehaktballetje te prikken, zegt de actrice enigszins bedrukt. "Dat is wel een beetje zuur hè? En moet je eens om je heen kijken. Het lijkt wel of iedereen hier verliefd rondloopt. Er is bijna geen mens alleen naar deze première gekomen. Met name in het begin van de avond had ik het er best moeilijk mee dat Johnny er niet bij kon zijn vanavond. Gelukkig had ik wel allemaal lieve mensen met me meegenomen en die hebben heel goed voor me gezorgd. Ik snap ook wel dat het niet anders kon. Als ik, omdat mijn werk dat niet zou toelaten, een première van Johnny niet zou kunnen bijwonen, zou dat ook vervelend zijn. Maar het is dan niet anders. We zijn allebei heel ambitieus en in zijn plaats had ik hetzelfde gedaan."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 22kb)
Daniel-Louis Rivas en Georgina Verbaan.
"Maar", en ze begint alweer te stralen, "we hebben wel contact hoor. Johnny heeft me vanavond allemaal hele lieve sms'jes gestuurd. Dat-ie aan me dacht en heel trots op me is, dat soort dingen. Volgende week is hij weer even thuis. Dan gaan we gewoon samen in spijkerbroek, heerlijk languit onderuitgezakt op de bank, de film bekijken." Chantal kan in ieder geval tevreden zijn. Haar vertolking van de ietwat dommig overkomende Andrea is fantastisch. "Ach", relativeert de sympathieke musicalster, "je bent toch zo goed als je laatste prestatie. Ik heb echt nog heel wat te leren hoor." Misschien wel, maar voor een Twents accent hoeft ze in ieder geval niet meer terug naar de schoolbanken. Vijf van de acht hoofdrolspelers in 'Volle Maan' hebben zich in korte tijd namelijk een Twents accent moeten aanmeten. Daan Schuurmans, die blij was dat zijn vriendin Jennifer Hofman wel van de partij kon zijn, nam de dialectlessen erg serieus. "Als je iets doet, moet je het goed doen", reageert de rasacteur, die zelf in Groningen is geboren. "Ik kreeg zelfs een compliment van een moeder van een vriend van mij. Zij komt zelf uit die streek en zei: het lijkt wel of je er écht vandaan komt. Nou, dan weet je dat je het goed gedaan hebt."

Lekker lichaam

Cas Jansen maakte zich om heel andere dingen druk. Cas glimlacht: "Ik had het gevoel dat Hans, het personage dat ik speel, eigenlijk wel een appetijtelijk lichaam kon gebruiken. Ik stapte naar regisseur Johan Nijenhuis en die kon zich daar wel in vinden. Oké, riep ik stoer, jij krijgt een Hans met een lekker lichaam. Ik moest het nog wel even waar maken natuurlijk, dus ben onmiddellijk drie keer in de week de sportschool in gedoken." En met succes kunnen we wel zeggen. Als Cas met ontbloot bovenlijf in de touwen van het zeilschip hangt, vergeet het publiek, en dan vooral de vrouwelijke helft, een paar seconden met wie ze ook alweer zo romantisch naar de première zijn gekomen...
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.