De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 10 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Minnesota Twins
neemt voorsprong

Van onze honkbalmedewerker

   
 

MINNEAPOLIS - Minnesota Twins is de American League Championship Series begonnen met een 2-1 overwinning op Anaheim Angels. Het honkbalduel werd gespeeld in het luidruchtige Metrodome in Minneapolis, dat met 55.562 enthousiaste toeschouwers tot de laatste stoel was uitverkocht. De ploeg die als eerste vier wedstrijden in winst omzet, plaatst zich voor de allesbeslissende World Series, die op 19 oktober van start gaat.

De openingswedstrijd in deze halve finale had ook een klein Nederlands tintje. Voor aanvang werd de ceremoniële eerste bal gegooid door drie grootheden uit het verleden van de Twins, oud-spelers Bert Blyleven, Jim Kaat en Tony Oliva. Van dit trio is Blyleven - jarenlang werper van de Twins - in Zeist geboren, maar verhuisde reeds op tweejarige leeftijd naar Amerika. Blyleven speelde 24 seizoenen in de Major League en staat met 3701 keer drie slag op de vijfde plaats.

In de wedstrijd tegen Anaheim stond werper Joe Mays in acht innings slechts vier honkslagen toe. Minnesota kwam in de tweede inning op voorsprong na een klap van A.J. Pierzynski, maar in de derde slagbeurt kwam Anaheim langszij na een veldfout. Vanaf dat moment schakelde Mays zestien van de volgende zeventien slagmensen uit die hij tegenover zich kreeg, van wie de laatste dertien op rij. In de vierde inning hernam de Twins de leiding. Met Luis Rivas en Cristian Guzman op de honken sloeg Corey Koskie een beslissende tweehonkslag.

Minnesota. Play-offs Amerikaanse honkbalcompetitie. American League, finale, eerste wedstrijd: Minnesota Twins - Anaheim Angels 2-1. Stand best-of-seven: 1-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.