De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 10 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Niet winnen, toch blij

Geen hoofdrol Willy van de Kerkhof in finale Financial Markets Charity Golf Tournament

   
 

AMSTERDAM - De overeenkomst tussen Johan Cruyff, Marco van Basten, Ruud Gullit, Ronald Koeman, Frank en Ronald de Boer, talloze andere voetbalsterren van weleer en Willy van de Kerkhof is dat ze golfliefhebbers zijn geworden. Met name de laatste lust er wel pap van, zegt hij lachend aan de vooravond van de finale van het achtste Financial Markets Charity Tournament. "Je moet er wel veel tijd voor vrij maken", aldus de PSV-vedette die in 1988 stopte nadat hij met de Brabantse club Benfica had geklopt in een onvergetelijke Europacupfinale voor landskampioenen. "Daarna ben ik met de golfsport begonnen", zegt de Eindhovense 'stofzuiger' uit de eind jaren zeventig en tachtig, die met 63 interlands ook nog altijd hoog op de Oranje-toptienlijst staat.

Golfprofessional Joost Hage leerde Willy van de Kerkhof de eerste beginselen en net als andere voetbalsterren had ook hij snel in de gaten hoe hij met club en bal moest omgaan. Nu staat de altijd goed gemutste Brabander op een respectabele handicap van 19.9, in ieder geval goed genoeg om een uitnodiging te krijgen voor het jaarlijkse door Reuters georganiseerde Europese charitas-toernooi met de finale in het fameuze Franse resort Dolce Frégate tussen Toulon en Bandol. Samen met zijn teamgenoten van KBC Securities, Peter-Paul Westerterp, Peter Jurgens en Rolf Sickman, bereikte hij de zevende plaats achter de Engelse winnaar Marshall Harlow met 165 stablefortpunten over twee speeldagen van 36 soms loodzware holes. Tweede en derde op de prestigieuze Mediterraanse course van architect Ronald Fream werden het Franse Oddo Pinatton voor de Duitse Proficiomm AG.

Van de Kerkhof ontspannen: "Op de eerste dag hadden we al een te grote achterstand opgelopen en ja, dan ga je in de laatste speelronde wat forceren. Het ging echter niet om ons, maar om het goede doel. Daarvoor doe ik jaarlijks aan een aantal van dit soort toernooien mee." In totaal werd na acht edities van dit toernooi een bedrag opgehaald van ruim drie miljoen Amerikaanse dollar.

Volgens Alice Lonfat van het voor de gehele operatie verantwoordelijke bureau Communiconcept uit Genève, komen de gelden geheel ten goede aan projecten voor kinderen die moeten leven in (voormalige) oorlogsgebieden. Terre des Hommes voert daarbij de regie en controle, zoals de afgelopen jaren in Bosnië, Afghanistan, Algerije en dit jaar in het straatarme Burundi. Van de Kerkhof tenslotte: "Ik heb me in dit soort dingen verdiept en me gerealiseerd hoe goed we het hier hebben. Om die reden betekent het meedoen aan deze finale een grote eer. Met elkaar doe je iets voor kinderen, die alle beetjes steun goed kunnen gebruiken. En het is nog leuk en leerzaam ook."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.