De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 10 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  KNZB OPTIMISTISCH ONDANKS TEKORT
Eindhoven droomt over
EK-zwemmen in 2006

Van onze speciale verslaggever

   
 

NIEUWEGEIN - Naast Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband schreef ook Marcel Wouda tijdens de Spelen van 2000 in Sydney de 100 meter vrije slag, het koningsnummer van het olympisch zwemtoernooi, op zijn naam. Althans, zo meldde het schrijven waarmee de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gisteren de kandidaatstelling voor de Europese kampioenschappen langebaan van 2006 presenteerde. Maar niet alleen ontbreekt het de zwembond en kandidaatstad Eindhoven aan juiste informatie, zo bleek al snel. Ook naar een bedrag van 7,9 miljoen euro, het gat in de investeringsbegroting van in totaal 21,9 miljoen voor het nieuw te bouwen nationaal zwemstadion, wordt nog altijd (vergeefs) gezocht.

Een te verwaarlozen detail, zo viel althans op te maken uit de woorden van Marriëtt Mittendorff, de Eindhovense wethouder van Sportzaken. "Eind deze maand sluit de Europese aanbesteding, waarvoor zich inmiddels ruim veertig internationale architecten hebben gemeld. Komend voorjaar wordt het voorlopig ontwerp gepresenteerd, waarna de keuze voor het definitieve plan wordt bepaald en de bouw kan beginnen", zo meldde de CDA-politica vol trots. Ofschoon binnen de gemeenteraad de Partij van de Arbeid en GroenLinks al vanaf het eerste moment mordicus tegen de plannen zijn en het bedrijfsleven noch de provincie ook maar één euro heeft toegezegd, maakt Eindhoven zich volgens Mittendorff vooralsnog niet blij met een dode mus. Gerekend wordt bijvoorbeeld op financiële steun van Stimulus, een fonds dat Europese gelden verdeelt.

"Het lijdt voor mij geen twijfel dat de deuren van het bad uiterlijk begin 2006 open gaan. Ik baseer mijn optimisme op de enthousiaste wijze waarop het plan door het ministerie van VWS, het merendeel van de gemeenteraad, de regio en de provincie Noord-Brabant is ontvangen. Wat mij betreft is het honderd procent zeker dat de bouw van het bad door gaat", aldus Mittendorff.

Dat de Europese zwemfederatie LEN eind dit jaar inderdaad zal kiezen voor Eindhoven en Hoorn - als locatie voor het open water - boven medekandidaten Slovenië en Bulgarije, is ook de verwachting van KNZB-voorzitter Erik van Heijningen. Samen met onder meer Henny Smorenburg, die enkele jaren geleden namens KNVB en KBVB het EK voetbal naar de Lage Landen haalde, reist de preses dit weekeinde naar Bologna om de plannen tijdens het najaarscongres van de LEN te lanceren. "Maar voor het zover is, steken we eerst een kaarsje op in de plaatselijke kathedraal."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.