De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 10 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vooral familie en
vrienden genodigd

   
 

AMSTERDAM - Vertegenwoordigers van vrijwel alle vorstenhuizen van Europa zullen komende dinsdag in Delft aanwezig zijn bij de bijzetting van prins Claus in de Nieuwe Kerk in Delft. Het grootste deel van de rouwkaarten met uitnodigingen voor de plechtigheid is gisteren naar de diverse hoven verzonden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 19kb)
Koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
Nu al is bekend dat de Spaanse koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia en de Belgische koning Albert II en koningin Paola aanwezig zullen zijn bij de bijzetting. De verwachting is dat in ieder geval ook de Deense, Zweedse en Noorse koninklijke paren de dienst zullen bijwonen. Koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië komt in ieder geval niet. Zij is in Canada.

Het zijn de Koningin en haar zonen die bepalen wie er komende dinsdag een laatste groet aan prins Claus mogen brengen. In de Nieuwe Kerk in Delft is plaats voor ruim 1800 gasten.

Zij kiezen ervoor om zich zoveel mogelijk te laten omringen door familie en goede bekenden.

In tegenstelling tot de 'standaard' uitnodiging aan de Europese hoven, staat het van de gekozen staatshoofden nog niet vast wie er zullen komen. Alleen zij die een bepaalde band met de overleden prins hadden, mogen komen.

Op grond daarvan ligt het voor de hand dat Nelson Mandela een uitnodiging heeft gehad. De oud-president van Zuid-Afrika is goed bevriend met de Nederlandse koninklijke familie. Zo goed zelfs dat hij begin deze zomer nog logeerde op paleis Huis ten Bosch toen hij in Nederland was.

De doop van Eloise, de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, gaat voorlopig niet door. Het was de bedoeling dat de kleindochter van prins Claus in november gedoopt zou worden. Eloise was het eerste en tot nu toe enige kleinkind van koningin Beatrix en prins Claus. Het vier maanden oude kind was volgens hofkringen een belangrijk lichtpunt in het leven van de zieke prins.

De gezamenlijke partijvoorzitters van de partijen die vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer, variërend van Ed Maas van de LPF tot Tiny Kox van de SP, tonen vandaag in een rouwadvertentie in verschillende media hun verslagenheid. De voorzitters schrijven diep verslagen te zijn. "Prins Claus was zeer maatschappelijk betrokken."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.