De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 8 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Spanning te snijden
op Old Course

   
 

ST. ANDREWS - De zenuwen gierden de meeste deelnemers door de keel toen de Schotse starter één voor één hun namen afriep. "On the tee from the Netherlands Robert Spruijt..." Op de Home of Golf, op die wereldberoemde Old Course gaat er wel degelijk iets door je heen bij de eerste teebox en of je nu handicap 5 hebt en ervaren bent of handicap 18, de spanning is meer dan voelbaar.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Felicitaties voor de winnaars. Chef Telesport Charles Taylor (links) en organisator Piet van Kleef van Dunhill (rechts) reiken de fraaie bronzen trofeeën uit aan Sandra van Drenkelford en Hans Wijnacker voor het fameuze clubgebouw van the Old Course. (Foto: De Telegraaf)
Zo ook bij de pas 14-jarige David van den Dungen, die in een recordtijd zijn handicap van 10.7 naar 5.6 verlaagde. Na een moeizame afslag sloeg de jongeling zijn tweede bal in het beruchte water van the Burn en ook Robert Spruijt (out of bounds op die eerste hole) had de nacht voor de grote finale van De Telegraaf Dunhill Links Challenge waarschijnlijk gedroomd van een beter begin.

Hans Wijnacker herinnerde zijn 4-put op de eerste hole nog maar al te goed. "Ik stond waarschijnlijk nog te shaken", zei de man van De Purmer. Hij begon met een streep maar eindigde op de 18e hole met een keurige par en ja, dat was een slag beter dan wereldster Colin Montgomerie een dag eerder. Hij kon toen nog niet weten dat hij met een eindscore van 35 punten in de tweede categorie de grote winnaar was geworden. Want ofschoon ook Donny Smeets van de Westfriese 35 punten bij elkaar sloeg, zeggen de regels dat bij gelijke score de speler met de laagste handicap wint. En in dat opzicht had Wijnacker 9.7 en Smeets 13.2.

Het was toevallig dat ook in de eerste categorie twee spelers met hetzelfde aantal punten bovenaan eindigden. Michael Siep (Batouwe) en Sandra Drenkelford (Noordwijk) scoorden 34 stablefordpunten, maar omdat Drenkelford handicap 4.9 achter haar naam heeft staan en Siep 6.0 ging de triomf naar de speelster van Noordwijk.

Voor Maarten Roeleveld van Leeuwenbergh was het na afloop heel eventjes balen. Hij kwam met 32 punten binnen, stond na 14 holes drie boven de baan, maar eindigde met drie strepen.

Eén ding werd gisteren wel duidelijk. Alle deelnemers hadden volop genoten op de meest beroemde baan ter wereld. Ook Pat Chung Yew. De speler van Best (32 punten) had de kreet 'de baan afbreken' wel heel letterlijk genomen. Hij sloeg op de befaamde road hole zijn eerste bal vol tegen de schuur van het hotel en met zijn tweede bal sloeg hij een grote ster in een van de ramen...

Aan het weer had het in ieder geval allemaal zeker niet gelegen. De omstandigheden waren ideaal aan de Schotse oostkust, waar de spelers op de 7e oktober in korte mouwen door de baan konden gaan. "Wat een geschiedenis. Je ruikt hier het verleden en het is net of de grassprieten tegen je praten", zei Vincenzo Sisto, lid van de Kennemer.

Winnares Sandra Drenkelford was van de twaalf finalisten de enige vrouw en zij kreeg bij de start prompt een vrouwelijke caddie toegewezen. Ze kon op haar ronde drie birdies laten noteren. Een prima prestatie die ook werd neergezet door organisator Piet van Kleef in samenwerking met Reved. Beiden konden na afloop ook namens Paul van Geuns van Cosmopolitan Cosmetics (Dunhill Perfums) bekendmaken dat dit in de golfwereld zo gewaardeerde toernooi ook volgend jaar weer zijn beslag gaat krijgen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.