De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 28 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Achtste wereldtitel Van Moorsel
   
 

KOPENHAGEN - Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft in Kopenhagen tijdens de WK baanwielrennen het goud veroverd op het onderdeel individuele achtervolging. De titelverdedigster versloeg in de finale de Russische Olga Slioessareva. Van Moorsel had voor haar drie kilometerrace 3 minuten en 34,330 seconden nodig. Slioessareva was een kleine twee seconden langzamer.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x340, 20kb)
Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft in Kopenhagen tijdens de WK baanwielrennen het goud veroverd op het onderdeel individuele achtervolging.
Voor Van Moorsel was het de derde keer dat ze goud won op de baan, telkens op het onderdeel achtervolging. Eerder deed ze dat in 1990 in Japan en vorig jaar in het Sportpaleis van Antwerpen. In 2000 werd ze in Sydney bovendien olympisch kampioene.

De finale was een herhaling van vorig jaar. Toen was het verschil groter: zo'n vijf seconden. Nu moest Van Moorsel in de beginfase nog enkele tienden van seconden toegeven. Daar was een reden voor, vertelde ze naderhand. "Anderhalf uur voor de finale kreeg ik een diarreeaanval. Daar had ik op de fiets nog last van. Ik kon niet vol aanzetten, want ik was bang dat alles eruit zou komen."

Het 'benauwde' avontuur liep goed af. Op de kilometer nam ze het heft in handen om uit te lopen naar een voorsprong van een kleine twee seconden. "Maar het heeft me wel moeite gekost. Door die matige start kwam ik eigenlijk geen moment in mijn ritme. Het zal wel deels met de spanning te maken hebben gehad."

Van Moorsel heeft in haar loopbaan nu acht wereldtitels veroverd. Drie op de baan, de rest op de weg. Over twee weken wacht een volgende uitdaging: de WK op de weg in Zolder. Ze is de grote favoriete voor de individuele tijdrit.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 28 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.