De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 28 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow valt weer terug
   
 

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen beleefden gisteren een teleurstellende dag. Slecht nieuws van enkele grote bedrijven drukten de beurskoersen van Wall Street. De toonaangevende Dow Jones-index sloot 3,7% lager op 7701,45. De Nasdaq gaf 1,8% prijs op 1199,08.

Met de economische groei van de Verenigde Staten lijkt het voorzichtig goed te gaan. De economische groei in het tweede kwartaal is opwaarts bijgesteld tot 1,3%. Eerder werd uitgegaan van een toename met 1,1%.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde echter in de maand september. De index, die wordt berekend door de Universiteit van Michigan, daalde van 87,6 tot 86,1. Economen rekenden op een stand van 86,0.

Het Amerikaanse tabaksconcern Philip Morris drukt de koersen. Het aandeel zakte met 11,4% tot $37,86. Het bedrijf heeft donderdagavond na sluiting van de beurs een winstwaarschuwing gegeven. De winst zal dit jaar met 3 à 5% zal stijgen en niet met 9%, zoals het eerder had laten weten.

Het concern liet tevens weten $300 miljoen uit te trekken om de verkoop van zijn producten te stimuleren. Goedkope sigarettenmerken en illegale import zijn in opmars door de hoge accijns. In sommige steden in de Verenigde Staten kost een pakje sigaretten inmiddels $7,50. Ook General Electric stond onder druk en verloor 7,3% op $24,47. Zowel Credit Suisse First Boston als Lehman Brothers verlaagden de winstverwachting voor het conglomeraat.

SBC Communications moest 8,0% van zijn beurswaarde prijsgeven op $20,15. Het bedrijf schrapt vanwege de slechte gang van zaken 11.000 banen. Een winstwaarschuwing zette farmabedrijf Wyeth 19,2% lager op $31,10.

De koers van Children's Place Retail Stores daalde met meer dan 31,0%. De omzet van de detaillist zakte de afgelopen maand met 30% terug. In het afgelopen kwartaal kwam de omzetdaling uit op 22%. Children's Place verkoopt kinderkleding en speelgoed.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zet als gevolg van een fors kwartaalverlies 1500 stewardessen op straat. Het aandeel verloor 24,5% op $8,69.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 28 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.