De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 19 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sluiter vraagteken voor Daviscupduel tegen Finland
   
 

TURKU - Het is twijfelachtig of Raemon Sluiter vanaf morgen inzetbaar is in het Nederlandse Daviscupteam, dat in Turku tegen Finland drie dagen lang vecht voor lijfsbehoud in de wereldgroep. De Rotterdamse tennisprof raakte tijdens de training in de Turku Halli geblesseerd aan de rechterhand. Volgens Sluiter zelf is er letterlijk en figuurlijk niets aan de hand, maar captain Tjerk Bogtstra wil het zekere voor het onzekere nemen en zal pas vanochtend zijn definitieve opstelling bekend maken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Raemon Sluiter (Foto: AP)
Meteen na het ongelukkige voorval kon Sluiter terecht in een privé-kliniek in de Zuidwest-Finse plaats voor een mri-scan. Daar was hoegenaamd niets op te zien. De fysiotherapeut van de Nederlandse ploeg besloot echter uit voorzorg tot een ultra-geluidsonderzoek en dat bracht aan het licht, dat het kapselweefsel bovenop de rechterhand geïrriteerd is geraakt. Kortom, voor Sluiter lijkt voor de tweede keer in korte tijd z'n lichaam te veel tegen te sputteren. Vorig jaar, tijdens de halve finales tegen Frankrijk in Rotterdam, noopte een voetblessure hem op te geven in het cruciale duel met Arnaud Clément.

Het debuut van Martin Verkerk op het hoogste landenplatform is daarmee een stap dichterbij gekomen. De lange Zuid-Hollander verdiende zijn uitverkiezing op basis van een uitstekend seizoen, waarin hij de grote stap zette naar de top-honderd van de wereld. "Ik houd er wel rekening mee. Je moet toch in het uiterste geval vijf sets spelen en daarvoor moet je absoluut topfit zijn", oordeelde het 'groentje' gisteravond in het Scandic Marina Plaza hotel van Turku.

Bogtstra was heel helder in zijn commentaar en voerde twee scenario's aan. "Of Raemon blijft bij het team, waardoor ik hem eventueel zondag kan inzetten. Of ik moet hem uit de ploeg halen en dan laat ik een extra speler invliegen. Dat is mogelijk, want tot één uur voor de loting (vanmiddag om 14.00 uur lokale tijd, red.) heb ik de tijd om de definitieve keuze aan de ITF door te geven. Een reserve laten overkomen is echter een noodscenario", aldus de Tilburger.

Wie er ook aantreden in het verbouwde ijshockeystadion, dat een capaciteit heeft van 12.000 toeschouwers, Oranje dient het duel voor een plaats in de wereldgroep normaal gesproken winnend af te sluiten. Sjeng Schalken neemt de eerste single voor zijn rekening en vormt na lange tijd de dubbel met good old Paul Haarhuis. Finland gooit Jarkko Nieminen in de strijd. De thuisspeler, die afkomstig is uit Turku, heeft echter tennissers van beduidend minder kaliber om zich heen. Dus ook wanneer Sluiter niet inzetbaar blijkt te zijn, moet de klus evengoed geklaard kunnen worden. "Maar in de Daviscup weet je het echt nooit. De vreemdste krachten spelen daarin een rol", bleef Bogtstra uitermate voorzichtig.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 19 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.