[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

Makaay legt Bayern over knie

AMSTERDAM - Roy Makaay heeft in München op niet mis te verstane wijze zijn klasse gedemonstreerd. De Nederlandse spits van Deportivo La Coruña vloerde hoogstpersoonlijk de Duitse én Europese grootmacht Bayern door alledrie de Spaanse treffers voor zijn rekening te nemen. Twee voor de rust (0-1 en 0-2) en één na de hervatting (2-3).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Roy Makaay (midden) is de gevierde man bij Deportivo La Coruņa. (Foto: EPA)
Al na twaalf minuten deed de oud-Vitesse-spits voor het eerst van zich spreken. Hij schatte een lange bal van Juan Valéron op waarde, kapte Bayern-verdediger Thomas Linke uit en schoot de bal onberispelijk achter doelman Oliver Kahn.

In blessuretijd van de eerste helft was het voor de tweede keer raak. Nu tikte hij een lage voorzet van Héctor binnen (0-2).

De tweede helft gaf een herboren Bayern te zien en nadat Hasan Salihamidzic en Giovanni Elber binnen no-time de achterstand hadden rechtgetrokken (2-2), leken de Duiters op de voor hen karakteristieke manier alsnog de winst binnen te slepen. Makaay wilde zijn feestje echter niet laten bederven en zorgde met zijn derde doelpunt van de avond - alleen voor de keeper gezet door Valéron - alsnog voor de volle winst voor Deportivo (3-2).

Barcelona startte met een simpele 3-2 zege op een teleurstellend Club Brugge.

De Belgische lijstaanvoerder toonde onnodig respect voor de Catalanen en betaalde een logische tol voor de behoudzucht. Nadat Barcelona via Luis Enrique al na vijf minuten op 1-0 was gekomen, moest er een grove fout van arbiter Fleischer aan te pas komen om te voorkomen dat het saaie duel al na twintig minuten doodbloedde. De Duitser toonde zich een vogelliefhebber van de eerste orde door een onvervalste schwalbe van Englebert met een strafschop te belonen. Simons schoot vanaf elf meter slecht in maar doelman Valdez dook over de bal heen (1-1). Nog voor rust beslisten Mendieta en Saviola het duel in het voordeel van de Spanjaarden. Daar kon de tweede treffer van Brugge niets aan verhelpen.

Opvallend was de nederlaag van Bayer Leverkusen. De Duitsers, de vorige editie nog verliezend finalist, kregen in Griekenland een ongenadig pak rammel. Olympiakos Piraeus was met 6-2 te sterk.

Poule F: Manchester United (Eng) - Maccabi Haifa (Isr) 5-2 (2-1). 8. Katan 0-1, 10. Giggs 1-1, 35. Solskjaer 2-1, 46. Veron 3-1, 54. Van Nistelrooy 4-1, 85. Cohen 4-2, 89. Forlán 5-2. Scheidsrechter Allaerts (Bel).

Olympiakos Piraeus (Gri) - Bayer Leverkusen (Dui) 6-2 (3-1). 22. Eleftheropoulos 0-1 (e.d), 27. Kleine 1-1 (e.d.), 39. Giannakopoulos 2-1, 44. Djordevic 3-1, 64. Djordevic 4-1 (strafschop), 73. Djordevic 5-1, 78. Schneider 5-2 (strafschop), 87. Zetterberg 6-2. Scheidsrechter Ibañez (Spa).

Poule G: Bayern München (Dui) - Deportivo La Coruña (Spa) 2-3 (0-2). 12. Makaay 0-1, 45. Makaay 0-2, 57. Salihamidzic 1-2, 64. Elber 2-2, 77. Makaay 2-3. Scheidsrechter Poll (Eng).

AC Milan (Ita) - RC Lens (Fra) 2-1 (0-0). 57. Inzaghi 1-0, 61. Inzaghi 2-0, 75. Moreira 2-1. Scheidsrechter Vassaras (Gri).

Poule H: Barcelona (Spa) - Club Brugge (Bel) 3-2 (3-1). 5. Luis Enrique 1-0, 22. Simons 1-1 (strafschop), 40. Mendieta 2-1, 44. Saviola 3-1, 85. Engelbert 3-2. Scheidsrechter Fleischer (Dui).

Lokomotiv Moskou (Rus) - Galatasaray (Tur) 0-2 (0-0). 72. Sarr 0-1, 83. Arif 0-2. Scheidsrechter Busacca (Zwi).