De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 19 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow herstelt
na val

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Bij de opening van Wall Street gleden de koersen omlaag in reactie op een winstwaarschuwing van J.P. Morgan. De Dow noteerde al snel ruim 150 punten in het rood. Later op de dag trad echter herstel op. De Dow Jones Industrial sloot 35 punten lager op 8172,52 (0,4% lager). De Nasdaq Composite verloor 0,6% op 1252,13.

"Terwijl Europa leek te capituleren, heeft Wall Street het verlies beperkt. Dat toont toch veerkracht", vatte een analist van Prudential gisteren het beursgeweld (de omzetten waren hoog) samen. J.P. Morgan had gisteren desondanks geen goede dag. Reden was de winstwaarschuwing die de zakenbank dinsdag nabeurs had afgegeven voor het derde kwartaal. Fitch kwam er prompt met een downgrading van de kredietwaardigheid overheen. In de ochtendhandel moest het aandeel J.P Morgan met 11% terug. Uiteindelijk maakte het een deel van het verlies weer goed toen de beurs zich over een breed front herstelde. Het aandeel sloot op $20,44, 5,1% lager.

Ook andere financiële waarden stonden onder druk. Citigroup gleed 2,3% weg op $29,11, dit mede dankzij een lagere winstverwachting van de analisten van UBS Warburg.

Softwareproducent Oracle moest de bekendmaking van een lager dan verwachte omzet bekopen met een afstraffing van 8% op $8,32. Concurrent Microsoft bleef echter lachen met een koerswinst: 1% hoger op $47,75. IBM daalde 3,1% op $69,55. De koers van Lucent Technologies gleed voor het eerst onder de $1 en verliet de beursvloer met een verlies van 6% op $0,94.

Aandeelhouders van snoepfabrikant Hershey kregen gisteren de teleurstelling te verwerken dat de belangrijkste aandeelhouder niets ziet in het (hoge) overnamebod van WM Wrigley (kauwgom). Op het nieuws haalde Banc of America Securities het aandeel direct van de kooplijst. Hershey sloot 12% lager op $65. Merrill Lynch schoot gisteren de vliegtuigsector vleugellam met fors lagere winstverwachtingen voor de branche in 2002 en 2003. Continental gleed op de beurs 15% weg op $6,79 en een aandeel Delta Air werd 10% minder waard op $12,77. KLM-partner Northwest Airlines eindigde op $7,69, een min van 8%.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 19 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.