De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hegemonie BankGiroLoterij in Ster Elektrotoer

Van onze wielermedewerker

   
 

SCHIJNDEL - Al lang voor het einde van de koers kon Bart Voskamp gisteren de felicitaties als winnaar van de Ster Elektrotoer in ontvangst nemen. Terwijl het peloton al onder de douche stond, streden vijf koplopers in Schijndel nog om de dagzege. De jury had tot ontsteltenis van publiek en organisatie besloten het peloton - met daarin alle belanghebbenden in de klassementen - uit koers te halen omdat op de plaatselijke ronden de leiders en het voortkabbelende gezelschap elkaar in de wielen dreigden te rijden. Als toeschouwer zag Voskamp daardoor het slot van de ronde die hij zelf had gewonnen. Dat ploegmaat Rik Reinerink de laatste bloemen opeiste, maakte voor Voskamp het feest compleet.

Het was voor de kopman van BankGiroLoterij dit seizoen na de winst in de Ronde van België de tweede meerdaagse die hij op zijn naam schreef. "Ik heb dit jaar al meer dan zevenhonderd UCI-punten bij elkaar gereden. Dat geeft wel een kick. Jammer dat ik een laatbloeier ben, want als ik dit als 24-jarige had gedaan had ik drie keer zoveel verdiend", rekende hij.

Dat de vijfdaagse Ster Elektrotoer chaotisch en verwarrend eindigde, vond Voskamp geen smetje op de gele leiderstrui. "Zaterdag hebben we de koers beslist. Naar Schijndel rijden is vervolgens net zoiets als naar de Champs Elysées rijden. In het klein dan."

Toch leverde de koninginnerit door de Ardennen zaterdag geen vuurwerk op. Voskamp handhaafde zonder veel moeite zijn leidende positie in het klassement. In de finale ontsnapten acht renners, waarna de 19-jarige stagiair Sven Krauss van Gerolsteiner verrassend de snelste was. De renner uit Stuttgart is pas eerstejaars amateur en had nog niet eerder met profs gereden.

Als winnaar van de ronde meende Voskamp recht van spreken te hebben over de renners die geselecteerd dienen te worden voor de WK. "De besten moeten gaan. We moeten niet op oude namen blijven voortborduren. Uit onze ploeg behoren minimaal vijf renners naar Zolder te gaan", zei hij. De prestaties van de BankGiroLoterij van de afgelopen dagen zetten zijn woorden kracht bij. Ze wonnen vier van de zes ritten, het ploegen- en het eindklassement.

Ster Elektrotoer. Vijfde etappe, Valkenburg - Verviers: 1. Krauss (Dui) 182 km in 4.36.58, 2. Veneberg (Ned), 3. Astolfi (Ita), 5. Jeurissen (Ned), 8. Van Melis. Zesde etappe, Nuth - Schijndel: 1. Reinerink (Ned) 191 km in 4.31.17, 2. Slabbekoorn (Ned), 3. Mutsaars (Ned) 1.07. Eindklassement: 1. Voskamp 21.08.16, 2. Schmitz 0.02, 3. Boogerd (Ned) 0.03, 6. Hiemstra, 12. Traksel 2.27, 13. Löwik 2.59.

Pieter Weening heeft de Ronde van de Toekomst op de zesde plaats afgesloten. Eindwinnaar werd de Russische Mapei-troef Jevgeni Petrov. Ploegleider Nico Verhoeven vond het resultaat van Weening een superprestatie. Rabobank leverde met de Belg Kevin de Weert ook de nummer vijf in het eindklassement. "Dit is een wedstrijd op een behoorlijk parcours met heel veel goede, jonge profs."

Weening kwam geen moment in de problemen. "Hij kon in de bergen met de besten mee. Ik had verwacht dat Pieter hier een plaats tussen de tien en de vijftien moest kunnen bereiken. Hij kan dus meer", aldus Verhoeven. Weening werd dit jaar Nederlands kampioen bij de neo's.

Ronde van de Toekomst. Tiende etappe, Saint-Flour-Saint-Flour: 1. Ardila (Col) 138 km in 3.26.02, 5. Weening (Ned) 0.08, 6. De Weert (Bel), 39. Ten Dam 2.13, 41. Eltink 2.29. Eindklassement: 1. Petrov 35.41.44, 2. Fedrigo 0.01, 3. Munoz 0.13, 5. De Weert 0.31, 6. Weening 0.34, 29. Ten Dam 5.54, 33. Eltink 8.44.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.