AMSTERDAM - Bierbrouwer Heineken heeft een nieuw wapen in de strijd om de horeca-ondernemer. De Goliath onder de Nederlandse bierbrouwers wil de wereld veroveren met David, een nieuw tapsysteem voor bars, restaurants en bedrijfscafés die dagelijks gemiddeld vijf tot 75 glazen tapbier omzetten.
Heineken verwacht veel van het nieuwe tapsysteem, dat volgens de brouwer zelf "vele voordelen" biedt. David maakt vers bier tappen "in een handomdraai" mogelijk, zonder dat kosten moeten worden gemaakt voor het reinigen van leidingen of bier verloren gaat bij het aanslaan van een nieuw fust. Dankzij "een unieke koelmethode blijft het bier maar liefst 21 dagen in topconditie".
Ondernemers die er al mee werken zijn volgens Heineken unaniem lovend over het nieuwe systeem. David is nu al een groot succes in Griekenland, Italië, Hongarije en Lissabon, aldus de brouwer. Op dit moment wordt het systeem geïntroduceerd in Duitsland, Zwitserland en op de Canarische eilanden. Later volgen Spanje, Frankrijk en Nieuw-Caledonië. Heineken-baas Thony Ruys zal David vandaag tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers voorstellen aan het grote publiek.