De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 9 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Serena Williams is ook
oudere zus ontgroeid

Van onze speciale verslaggever

   
 

NEW YORK - Zelfs liefde kent haar grenzen en het is voor Venus Williams te hopen dat ze snel tegen de ragfijne lijn aanbotst die haar liefde voor zus Serena scheidt van een gezonde rivaliteit.

Jarenlang nam de oudste van de twee Williams-iconen het op voor haar kleinere zusje, maar de realiteit van het heden heeft de sentimenten van het verleden achterhaald. Het lieve kleine zusje is uitgegroeid tot een volwassen zelfbewuste tennisster, die met alles en iedereen - inclusief zus Venus - de tennisvloer aanveegt. Haar winst in de finale van de US Open, waar ze haar meest geliefde bloedverwante op alle fronten overklaste (6-4, 6-3), maakte op niets verhullende wijze duidelijk dat Serena Williams de hulp van haar oudere zus niet meer nodig heeft.

De totale machtsovername binnen de Williams-familie kondigde zich dit jaar op Roland Garros al aan. Voor het eerst bleef Serena haar oudere zus in de finale van een grandslamtoernooi de baas. Venus, op dat moment al in het bezit van vier major-titels, voelde slechts warmte waar honger naar revanche meer op z'n plaats was geweest. Ruim een maand later werden op Wimbledon, waar Venus in de finale opnieuw klop kreeg van Serena, de eerste sporen van afbrokkelende liefde duidelijk.

En dus moest de US Open, het toernooi dat ze de afgelopen twee jaar op magistrale wijze had gewonnen, het toneel voor Venus' revanche worden. "De eerste drie duels waren perfect, daarna heb ik niet meer het niveau weten te halen dat nodig is om een grandslamtitel te winnen", meldde een aangeslagen Venus Williams, nadat ze voor de derde keer op rij klop had gekregen van de beste speelster ter wereld. Die toevallig wel het zusje is, waar Venus zich al jaren als een tweede moeder om bekommert. Maar het wordt tijd dat de meest atletische van het sportieve tweetal zich om zichzelf gaat bekommeren, wil ze serieus kans maken in de nabije toekomst weer eens als winnares de hand van haar zus te schudden.

Serena Williams benadrukte zaterdag in het Arthur Ashe Stadium wat iedereen eigenlijk al het hele jaar weet: zij is de beste tennisster van dit moment. Het is dat een blessure haar belette in januari deel te nemen aan de Australian Open, anders had het tenniswonder al op twintigjarige leeftijd het felbegeerde 'Grand Slam' - alle vier majors in één jaar - veroverd. De speelster die enkele jaren terug door Venus als 'een kopie van mijzelf' werd aangekondigd, is in sneltreinvaart uitgegroeid tot een verbeterde versie van het origineel. "Mijn doel is heel simpel: ik wil alle toernooien waaraan ik deelneem winnen", verklapte ze haar ongekende zucht naar succes. Een doel dat voor vrijwel al haar tenniscollega's een eeuwig fata morgana blijft, maar Serena Williams lijkt in staat het onbereikbare binnen handbereik te brengen.

In de finale deed ze tevens de laatste echo's over vooraf afgesproken uitkomsten tijdens de 'Sister Acts' verstommen. De liefde van Venus kan immers nooit zo diep zitten dat ze 'op afspraak' drie grandslamtitels aan haar zus afstaat. "Dit is een Serena-Slam, in Australië begin ik met de jacht op het echte Grand-Slam", meldde de nieuwe kampioene na haar tweede US Open-titel (1999). Het recept voor haar successen klonk te simpel om waar te zijn: "Ik was het verliezen beu, daarom heb ik drie grandslamtoernooien op rij gewonnen." Venus hoeft zich geen zorgen meer te maken, haar kleine zusje kan prima op zichzelf passen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 9 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.