De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 9 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Races van de gemiste kansen
   
 

AMSTERDAM - Als wind en regen vrij spel krijgen tijdens een Grand Prix, dan hangen de verrassingen letterlijk in de lucht. Sinds zaterdagmorgen werd de piste van Estoril geteisterd door regenbuien en dit vervelende fenomeen ontnam Rob FiIart een redelijke kans om zich te kwalificeren voor de race in de 250cc klasse. De vervanger van Jarno Janssen in het DeGraaf Team werd gedwongen van de zijlijn toe te kijken hoe zijn teamgenoot Haru Aoki, een erkend regenspecialist, de kastanjes uit het vuur haalde.

De Japanner manifesteerde zich op een kletsnatte baan in de kopgroep en had lange tijd uitzicht op een podiumplaats, totdat hij in de fout ging en een beschadigde gashendel verder rijden onmogelijk maakte. Ook Fonsi Nieto schoof onderuit, maar de machine van de 23-jarige Spanjaard raakte niet beschadigd. Hij hield de motor zelfs aan de praat en toen de verrassende koploper Matsudo in de grindbak belandde, pakte Nieto alsnog de zege, ten koste van Melandri en Porto.

Jurgen van den Goorbergh voelt zich ook goed thuis in de regen, heeft daar wél de juiste banden voor en demonstreerde dat met een derde trainingstijd in de warm-up van de MotoGP-klasse. Vanaf de derde rij schoot de Honda-coureur naar voren en passeerde hij grote vedetten als Biaggi en Ukawa om door te stoten naar de zesde plaats. "Van deze omstandigheden moet ik het hebben. Dat wist ik van tevoren en daarom koos ik meteen voor de aanval", aldus Jurgen, die echter na een paar ronden, diep teleurgesteld, zijn motor in de pits parkeerde. "Het mag dit jaar zeker niet lukken", klonk het vol cynisme toen de helm was afgezet. "Nu was een sensor kapot die de ontsteking onderbreekt als je moet schakelen. Dat voelt net alsof iemand het contactslot aan en uit zet. Vreselijk, zoiets is me nog nooit gebeurd."

Terwijl de Nederlander zichzelf niets kon verwijten, mocht de Spanjaard Sete Gibernau dat wel doen. Hij stuurde zijn Suzuki soeverein naar de eerste plaats, maar enkele ronden voor het vallen van de finishvlag bezweek hij onder de druk van Valentino Rossi, die drie seconden achter hem reed. Rossi hield zijn motor, die enkele keren gevaarlijk wegbrak op het spekgladde asfalt, op miraculeuze wijze in bedwang en won zijn negende Grand Prix van het seizoen, gevolgd door Checa en Ukawa.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 9 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.