De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 9 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Gehavend Aalsmeer
doet zichzelf tekort

Van onze medewerker

   
 

TALLIN - Nog zonder enige competitiewedstrijd in de armen en benen traden de handballers van FIQAS/Aalsmeer in het kader van de EHF-Cup aan tegen het Estlandse HC Tallas.

Het door de afwezigheid van vijf basisspelers zwaar gekortwiekte Aalsmeer wist in de sfeerloze fabriekshal, die dienst deed als sportaccommodatie, de schade beperkt te houden (24-21), waardoor het uitzicht houdt op de tweede ronde van dit Europees bekertoernooi. Landskampioen Wealer/V en L verschafte zich in de eerste voorronde van de Champions League een nog betere uitgangspositie door de Luxemburgse kampioen Esch te verslaan: 24-25.

V en L speelde tegen Esch vooral een rommelige wedstrijd omdat het niet goed overweg kon met de offensieve dekking van de Luxemburgers. Daarbij werd juist in een dergelijke wedstrijd het gemis van de geblesseerde 'handballer van het jaar' Rutger Sanders, die nog zeker twee maanden zal moeten revalideren van de knieblessure die hij aan het eind van vorig seizoen in de kampioenswedstrijd opliep, duidelijk. Toen Martijn Rietbroek in de zesde minuut van de tweede helft tegen zijn derde tijdstraf en dus rode kaart aanliep, roken de fysiek sterke Luxemburgers hun kans. De Limburgers lieten zich echter niet wegdrukken en onder aanvoering van Vladimir Tomanovic en negenvoudig schutter Jo Delpire hielden ze gelijke tred met Esch. De steeds gelijk opgaande wedstrijd leek geen winnaar te krijgen, maar Ewout Bogaard besliste in de laatste seconde anders: 24-25.

Wat routine in Europese wedstrijden waard is heeft Aalsmeer-trainer René Romeijn tegen HC Tallas ervaren. De druk van het Europese podium maakte zijn jonge, geïmproviseerde ploeg bijzonder nerveus hetgeen resulteerde in een snelle 6-1 achterstand. Daarmee was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd verteld, want Aalsmeer liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Na de 13-10 ruststand vocht het zich nog wel terug tot 18-18 en 20-20, maar individuele fouten bezorgden de Esten de zege: 24-21.

In de competitie vielen er geen echte verrassingen te noteren, of het moet de nederlaag van Sittardia tegen BFC zijn: 35-31. De promovendi Hellas en Animo waren kansloos tegen respectievelijk KRAS/Volendam en De Groot Groep/E&O: 23-31 en 17-32.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 9 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.