De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Uitnodiging voor Al-Zawahiri
   
 

CAIRO - De rechterhand van Osama bin Laden is uitgenodigd om komende week het woord te voeren tijdens een congres in de Egyptische hoofdstad Cairo over de toekomst van islamitische bewegingen. Ayman al-Zawahiri, Egyptenaar en leider van de Islamitische Jihad, kreeg de invitatie via islamitische websites. Hij zou per telefoon of via een internetverbinding een bijdrage kunnen leveren, aldus Montasser al-Zayat, advocaat en 'kennis' van Al-Zawahiri.

"Hij moet zijn redenen en inzichten inzake 11 september geven en vertellen hoe we uit de crisis kunnen geraken waarin de islamitische beweging zich nu bevindt", zegt Zaya.

De ex-chirurg sloot in 1998 een anti-Amerika-pact met het Al-Qaeda van Osama bin Laden. Waar de Egyptenaar zich nu bevindt is niet bekend. Hij zou samen met Bin Laden werken aan de wederopbouw van het terroristennetwerk om nieuwe aanslagen te plegen. De Amerikaanse autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar Al-Zawahiri en andere hoge leden van Al-Qaeda. Bijna 200 leden van het terroristennetwerk zouden zich hebben gevestigd in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon, zo heeft een Israëlische krant gisteren bericht. De informatie zou afkomstig zijn van westerse en Israëlische geheime diensten. Volgens het artikel hebben de Al-Qaedaleden toestemming gekregen van Syrië om onderdak te zoeken in het kamp bij Sidon.

Onder de Al-Qaedaleden bevinden zich vooraanstaande bevelhebbers die vanuit Afghanistan via Damascus of Iran naar het kamp Ein el-Hilweh zijn gekomen, aldus het dagblad Haaretz. Ein el-Hilweh is een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon waar regelmatig gevechten uitbreken tussen de verschillende groeperingen die er de dienst uit willen makenEen adviseur van de Israëlische premier Ariel Sjaron wilde het bericht niet bevestigen, maar liet zich ontvallen dat zich in Damascus verschillende radicale groeperingen ophouden, waaronder militante facties van de PLO. "Het was slechts een kwestie van tijd voordat ook Al-Qaeda een veilig heenkomen zou vinden in Damascus", aldus Raanan Gissin.

(AP)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.