De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van der Valk Vught ook fout in

Van een onzer verslaggevers

   
 

VUGHT/TIEL - Het Van der Valk-concern heeft ook bij zijn motel in Vught illegale verbouwingen gepleegd. Tevens is sprake van een waslijst aan kleinere gebreken, maar het motel hoeft niet dicht. Met deze laatste conclusie van het Advies- en Ingenieursbureau DHV uit Amersfoort is de gemeente Vught het eens.

Na het instorten van het parkeerdek bij het hotel van Van der Valk in Tiel, in februari van dit jaar, volgde een reeks onderzoeken bij alle hotels van het concern in Nederland.

In Vught, zo maakte de gemeente gisteren bekend, bleek dat er illegaal bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Het betreft zes units, twee dakkapellen en een hok. Daarvoor moet Van der Valk alsnog een vergunning aanvragen. De gemeente bekijkt dan of die kan worden verleend of dat de bouwsels moeten worden afgebroken.

Betonrot

De gebreken hebben te maken met de constructie van het motel en de brandveiligheid. De belangrijkste tekortkoming is de aanwezigheid van betonrot in de vloer van de spoelkeuken en een klein stukje van het terras. Deze kwestie is doorgegeven aan de directie van Van der Valk, die de keukenvloer en het stukje terras onmiddellijk heeft laten stutten.

Wethouder T. Jenniskens ontzenuwde hardnekkige geruchten dat in het motel Vught met ondeugdelijke vloerplaten zou zijn gewerkt. Een eigen gemeentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat daarvan geen sprake is geweest.

Volgens Van der Valk is het mogelijk dat het parkeerdek van hotel Tiel is ingestort door grondwerkzaamheden die nodig zijn voor de aanleg van de Betuwelijn. Door heiwerkzaamheden en wateronttrekkingen is de vloer van het parkeerdek, die iets te krap was bemeten, mogelijk verschoven.

Dat stelde mr. J. Bil, woordvoerder van het concern, gisteren. Hij sluit niet uit dat hij de Projectorganisatie Betuweroute en de gemeente Tiel aansprakelijk gaat stellen voor de miljoenenschade.

De Betuwelijn loopt pal langs het Tielse hotel, waar een nieuw viaduct wordt aangelegd. Mr. Bil zegt dat eigen onderzoek steeds duidelijker aantoont dat een externe factor de oorzaak van de instorting moet zijn geweest. Hij wijst erop dat er weliswaar een bouwfout is gemaakt bij de aanleg, maar dat daardoor nooit eerder een probleem is ontstaan.

"Honderdduizenden auto's per jaar en duizenden tourbussen hebben achttien jaar lang op dat parkeerdek gestaan zonder dat er zelfs maar een scheur is ontstaan. Korte tijd nadat de zware grondwerkzaamheden voor de Betuwelijn zijn begonnen, is het dek ingestort", aldus de raadsman.

De Projectorganisatie Betuweroute wijst de beschuldigingen van de hand. Volgens woordvoerster K. van Dijke waren de grondwerkzaamheden bijna een jaar voor de instorting in Tiel al gereed. Ook is er wel degelijk onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen voor de omgeving, maar hotel Tiel viel buiten de gevarenzone.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.