De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 28 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bert van Marwijk
blij en trots

   
 

AMSTERDAM - Een gevoel van "trots en blijdschap" drukte gisteravond laat bij Bert van Marwijk de boosheid en angst naar de achtergrond. Feyenoord overleefde haast letterlijk de Turkse hel. "Ondanks alles heb ik genoten van de sfeer", zei de oefenmeester na het duel dat door voorzitter Jorien van den Herik werd betiteld als 'de wedstrijd van zeven miljoen'. Immers, dat is het verschil tussen de begroting die hij in gedachten had indien Feyenoord het niet zou halen (49 miljoen euro) en het bedrag dat nu wordt vastgesteld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Bert van Marwijk
Over de wedstrijd kon Van Marwijk kort zijn. "De eerste twintig minuten waren onrustig. Daarna werden zij steeds moedelozer. Na de goal van Ono had ik het gevoel dat het niet meer fout kon gaan. Vandaar dat we een stuk rustiger op de bank zaten."

Hoewel de stand daar geen aanleiding voor gaf, veranderde die houding toen het Turkse publiek zich roerde. Van Marwijk kreeg geen rode kaart, maar werd door scheidsrechter Merk wèl weggestuurd. "Het is de eerste keer in mijn carrière. Ik zeg nooit iets tegen een scheidsrechter, maar het publiek gooide van alles en nog wat richting Edwin Zoetebier en naar mij zodra ik opstond uit de dug-out. Er zat zelfs een groot stuk glas bij. De scheidsrechter wilde het echter niet aannemen. Ik wilde hem daar alleen maar op attent maken."

Merk was daar niet van gediend. "Schijnbaar ben ik net iets buiten mijn territorium getreden. Ik moest naar de tribune. 'Ik wil overal zitten, behalve op de tribune', heb ik toen tegen hem gezegd", aldus Van Marwijk, die vervolgens in een politieauto naar een veilige plek aan de andere kant van het stadion werd gebracht, terwijl hij op de hoogte werd gehouden door assistent Mario Been en materiaalman Carlo de Leeuw. Lachend: "Met al die aanstekers kan ik in ieder geval een sigarenzaak beginnen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 28 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.