De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 28 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Gebrek aan vertrouwen
speelt hockeysters parten

   
 

MACAU - Samen zijn ze goed voor ruim 400 interlands en meer dan 100 treffers. Fleur van de Kieft (28), Mijntje Donners (28) en Fatima Moreira de Melo (24) vormen in het Nederlands hockeyteam een ervaren, schotvaardige en getalenteerde frontlinie. Bij de Champions Trophy in Macau wil het echter nog niet vlotten met het gelouterde trio.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Janneke Schopman (rechts) valt Ageeth Boomgaardt in de armen nadat deze namens Oranje de score heeft geopend tegen China. (Foto: REUTERS)
Ook in de derde groepswedstrijd tegen het sterk opkomende gastland China (1-1) kwam het drietal niet tot scoren. "Het is vooral een kwestie van vertrouwen", concludeerde de teleurgestelde bondscoach Marc Lammers. Aanvoerster Donners moest in de 68e minuut ook nog van het veld met een knieblessure.

Door de derde opeenvolgende remise van Oranje in Macau, na 0-0 tegen Australië en 1-1 tegen Argentinië, zijn de kansen van Nederland op een plaats in de finale sterk gereduceerd. In de resterende duels met de mindere landen Nieuw-Zeeland (vandaag) en Engeland (vrijdag) moet de ploeg van Lammers met forse cijfers winnen om in de race te blijven.

De Brabantse coach rekent na drie speelronden min of meer op een finale tussen Argentinië (zeven punten) en China (vijf). "Alleen als Argentinië zowel van China als Australië wint, hebben we nog kans op de finale", analyseerde Lammers.

De voorman van Oranje wil de komende dagen in Macau vooral naar zijn eigen ploeg kijken. "Iedereen zat na de wedstrijd tegen China behoorlijk stuk", legde hij uit. "Met drie uit drie presteren we voorlopig beneden de verwachtingen. De druk van het moeten is er nu wel af. We hebben het hier in Macau niet meer in eigen hand. Laten we tegen Nieuw-Zeeland en Engeland maar gewoon lekker gaan spelen. Die doelpunten moeten eens vallen."

Nederland, zo erkende Lammers, kwam tegen het eveneens nog ongeslagen China goed weg. Oranje was vooral in de beginfase de betere ploeg, maar moest zowel in de slotfase van de eerste als tweede helft ver terug. Keepster Clarinda Sinnige en centrale verdedigster Minke Booij waren de beste pionnen van Nederland. "Achterin halen mijn speelsters wel een hoog niveau, voorin helaas nog niet", constateerde Lammers nuchter.

Uit een trefzekere strafcorner van Ageeth Boomgaardt kwam Oranje, dat in juli in Amstelveen nog pijnlijk met 2-6 verloor van China, na tien minuten verdiend op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal scoorde de thuisploeg uit een listige counter 1-1. Vooral na de pauze ging er van China veel dreiging uit. "Wij hadden de meeste kansen, maar zij hadden de beste mogelijkheden", bekende de oefenmeester. "Feitelijk hebben we in deze wedstrijd één puntje gewonnen in plaats van er twee verloren."

De geplaagde bondscoach zag ook nog andere lichtpuntjes in het snikhete Macau. "De wedstrijden tegen de drie toplanden hebben we nu gehad. Daarin hebben we niet verloren en zijn we niet weggespeeld. Ook de wedstrijdstatistieken zijn in ons voordeel. Maar de Champions Trophy is geen Nederlandse competitie. De zwaarte van het toernooi hebben mijn speelsters de afgelopen dagen ondervonden. Die ervaring nemen ze in elk geval mee naar het WK over drie maanden in Perth."

Nederland - China 1-1 (1-1). 9. Boomgaardt 1-0 (sc), 35. Zhou 1-1. Scheidsrechters: De Klerk (ZAf), Akiyama (Jap).

Nederland: Sinnige; Scheepstra, Schopman, Booij en Boomgaardt; Van der Vaart, Smabers en Verbakel; Van de Kieft, Donners en Moreira de Melo. Vliegende wissels: Kooijman, Van Geenhuizen, De Bruijn, Lammers, Cornelis.

Overige uitslagen: Australië - Nieuw Zeeland 3-1 (2-1), Argentinië - Engeland 4-0 (1-0).

Stand: 1. Argentinië 3-7 (6-1), 2. China 3-5 (3-2), 3. Australië 3-4 (3-2), 4. Nieuw-Zeeland 3-3 (6-4), 5. Nederland 3-3 (2-2), 6. Engeland 3-1 (1-10).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 28 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.