De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 28 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  DTM-weekeinde Zandvoort
verrijkt met Formule 3-races

Van onze Telesportredactie

   
 

ZANDVOORT - Voor de tweede maal in dit jaar komen Formule 3-rijders op het Circuit Park Zandvoort in actie. Naast de Marlboro Masters of Formula 3 van 11 augustus worden volgende maand ook twee ingelaste races voor de Duitse titelstrijd afgewerkt. Die worden geïntegreerd in het weekeinde van de Deutsche Tourenwagen Masters op 28 en 29 september. Reguliere Nederlandse deelnemers zijn Robert Doornbos, Stefan de Groot, Charles Zwolsman en het team Van Amersfoort Racing.

Omdat twee raceweekeinden van het Duits kampioenschap kwamen te vervallen (slecht weer op de Nürburgring en financiële problemen van de EuroSpeedway Lausitz), moest naar een alternatief worden gezocht. Het DTM-programma op Zandvoort bood uitkomst nadat de Internationale Automobiel Federatie daarvoor gisteren toestemming had gegeven. Het Duits F3-kampioenschap mag reglementair maar één keer in het buitenland racen, hetgeen volgende week in Oostenrijk gaat gebeuren. De organisatie beriep zich daarom op force májeure. "Wij zijn ontzettend blij dat ook de Formule 3 tijdens het DTM-weekeinde in actie komt. Het geeft het programma nog meer glans", aldus CPZ-perschef Dirk Buwalda.

Het eerstvolgende raceweekeinde op Zandvoort is de Trophy of the Dunes op 8 september. Om de wedstrijden voor het Dutch Touring Car Championship aantrekkelijker te maken voor het publiek zal dan voor het eerst een verplichte pitstop voor de DTCC-rijders worden ingevoerd. Dat gebeurt in hun tweede race van de dag, als zij tevens aan de hand van de uitslag van de eerste race in omgekeerde startopstelling beginnen; eveneens een primeur.

Het Formule 1-team van Arrows zal zo goed als zeker ook de Grand Prix van België van komend weekeinde missen. Twee dagen voor de technische keuring vertelde woordvoerster Lindsay Morle dat "we nog niet weten of we gaan". De Arrows-trucks en -transporters verbleven gisteren nog in Engeland. Het zou de tweede achtereenvolgende keer zijn dat het noodlijdende team van Tom Walkinshaw verstek laat gaan. Ook ditmaal wordt overmacht als reden opgegeven. Arrows onderhandelt met kopers, onder wie ex-BAR-baas Craig Pollock, die op zijn beurt met Amerikaanse investeerders schermt. Het hoog gerechtshof in Londen heeft echter bepaald dat Arrows niks mag verkopen zonder toestemming van grootaandeelhouder Grenfell Morgan. Daarmee zit de zaak op slot en hangt het team als uitvloeisel van het Concorde Agreement zware sancties boven het hoofd. Jaguar-teambaas Niki Lauda, die de Cosworth-motorendeal met Arrows rondmaakte, wacht nog steeds op het geld van motorenleverantie tijdens de GP van Frankrijk. "We zullen tot het uiterste gaan om dat geld terug te krijgen. Er bestaat een geldig contract en je kunt niet om motoren vragen en dan niet te betalen", aldus Lauda, die dus evenals Jos Verstappen nog een financieel appeltje met Walkinshaw heeft te schillen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 28 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.