De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 28 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Buren hebben al 10
jaar fikse ruzie

   
 

door Jenny van der Zijden VOORHOUT - De 85-jarige Dorus Kortekaas uit Voorhout heeft de voorgevel van zijn woning aan de Engelselaan volgeplakt met teksten en kreten over zijn buurman met wie hij al meer dan tien jaar ruzie heeft. Volgens Kortekaas wil buurman Verdegaal hem wegtreiteren, omdat deze zijn grond nodig heeft voor een woning voor zijn zoon. Onlangs werd het de hoogbejaarde allemaal te veel.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 38kb)
Het echtpaar Kortekaas staat voor de woning van de buurman. Het bejaarde paar heeft allerlei teksten op de woning geplakt om ruchtbaarheid te geven aan de voortslepende ruzie.
Hij greep een ijzeren staaf en vernielde drie ruiten van het kantoor van zijn buurman. Kortekaas: ,,Verdegaal was mijn huis binnengedrongen en had hier de boel kort en klein geslagen. Hij moet weten dat hij niet met mij kan sollen.'' Voor deze laatste actie moet de Voorhouter zich binnenkort verantwoorden tegenover de politierechter in Den Haag.

Kortekaas en zijn 83-jarige echtgenote hebben inmiddels een doos vol 'bewijsmateriaal' zoals brieven, kaarten en foto's verzameld. Ook stuurden zij brieven naar diverse instanties, de burgemeester van Voorhout, vijf pastors van de katholieke kerk en de kapelaan. ,,Maar niemand doet iets. Verdegaal is bloembollenkweker en staat hoger op de maatschappelijke ladder dan ik. Niemand wil hem afvallen.''

Burgemeester De Ronde van Voorhout laat via zijn woordvoerster weten dat hij niet op de zaak wil ingaan. Volgens de zegsvrouw spelen er wel meer burenruzies in Voorhout, maar is er niet een zo extreem als deze. ,,Wij willen ons hier niet in mengen. Dit is een privé-zaak." Ook de politie doet geen uitspraken over 'privé-kwesties'.

Kortekaas is ten einde raad, zegt hij. ,,Verdegaal scheldt als ik buiten kom. Hij zet zijn auto voor onze garage, heeft een compressor onder ons slaapkamerraam neergezet, schijnt met een zaklamp bij ons naar binnen en heeft zeven keer de banden van onze auto lekgeprikt."

"Ook heeft Verdegaal mij als voetganger van de weg afgereden waardoor ik vier weken thuis heb gezeten met een zere heup. Verder spuit hij mij nat met de tuinslang en belt hij ons dagelijks op en zegt dan niets.''

De teksten op de voorgevel van de woning, waarmee Kortekaas ruchtbaarheid aan de zaak wil geven variëren van 'Piet kom eens praatten' en 'Piet Verdegaal, wees niet zoo lav en gedraag je als mens'.

Buurman Verdegaal heeft geen commentaar op de ruzie, de beschuldigingen en de posters van Kortekaas.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 28 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.