De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 28 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Stadstoezicht Amsterdam pakt
corrupt personeel aan

   
 

door Gijsbert Termaat AMSTERDAM - De dienst Stadstoezicht in Amsterdam gaat de fraude onder het eigen personeel hard aanpakken. Zelfs telefoongesprekken van medewerkers onder werktijd worden daarbij niet ongemoeid gelaten. Het bureau Integriteit deed onderzoek naar het telefoongebruik van een aantal medewerkers van Stadstoezicht. Aan de hand van de nummers die werden gebeld, werd onderzocht of er veel privé-gesprekken werden gevoerd onder werktijd.

Woordvoerster Barbara Verhallen zegt dat de aanpak van fraude absolute topprioriteit heeft van Stadstoezicht. "We doen er alles aan dat de kop in te drukken. Onder andere door telefoongedrag te checken als daar aanleiding voor is."

Het onderzoek bracht meer ongeregeldheden aan het licht. Onder andere kon een medewerker ontslagen worden, omdat hij zich meermalen onterecht ziek meldde en werd verduistering van geld door een uitzendkracht ontdekt. Ook werd een parkeercontroleur veroordeeld nadat hij valselijk een boete had uitgeschreven aan iemand met wie hij een conflict had. Ook werden officiële berispingen uitgedeeld.

Parkeren

De inkomsten uit betaald parkeren namen in vergelijking met 2000 fors toe, valt verder in het jaarverslag van Stadstoezicht te lezen. Werd toen nog €73,4 miljoen in de parkeerautomaten van Stadstoezicht geworpen, vorig jaar was dat €4,4 miljoen meer. Oorzaak van de stijging is onder meer de uitbreiding van de gebieden waar betaald parkeren geldt, terwijl ook de tarieven werden verhoogd.

In 2001 werden door de parkeercontroleurs ruim 140.000 boetes uitgeschreven. Een stijging van 25.000 naheffingsaanslagen in vergelijking met het jaar ervoor. Opvallend is daarbij dat er 2000 minder wielklemmen werden geplaatst. Steeds meer stadsdelen, die voor het handhaven van betaald parkeren gebruik maken van de diensten van Stadstoezicht, schaffen de klem af. Dit omdat een wielklem veel agressie en ergernis oproept. Wel is het zo dat het uitstekend werkte als effectief middel om het betalen van een boete af te dwingen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 28 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.