De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 28 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vader schenkt kinderen
Oosters sprookjeshuwelijk

   
 

AMSTERDAM - Het Belgische Mechelen maakt zich op voor een heus sprookjeshuwelijk in de sfeer van duizend en één nacht. Vandaag start in de Mechelse Nekkerhal het duurste en meest extravagante huwelijksfeest dat ooit in België is gehouden. Er wordt gefluisterd dat het vijf dagen durende evenement liefst 16 miljoen euro moet kosten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 25kb)
Een gigantisch roze paleis wordt langs de ring rond Mechelen uit de grond gestampt. Hier zal gedurende vijf dagen feest worden gevierd rond de twee sprookjeshuwelijken. (Foto: PETER-VINCENT SCHULD)
Het zijn dan ook niet de minsten die in het huwelijk treden. Broer en zus Vishal en Prija Shah, twee telgen uit de puissant rijke Indiase (maar in Antwerpen woonachtige) diamantairfamilie Shah, geven deze week allebei tegelijk het jawoord in Mechelen.

En voor papa Vijah Shah mag dat een lieve duit kosten.

Kosten nog moeite worden gespaard om de evenementenhal om te bouwen tot een Oosters sprookje. Voor het complex is een complete roze gevel verrezen waardoor het lijkt of er een Indiaas paleis staat. De decorstukken zijn in India op maat gemaakt en worden in Mechelen door Indiase bouwvakkers in elkaar gezet.

Duizenden genodigden worden vijf dagen lang in de watten gelegd, nadat ze op kosten van de familie vanuit de hele wereld zijn overgevlogen naar België. Luxe hotels en verhuurders van limousines doen goede zaken.

De familie Shah probeert het feest in opperste geheimhouding te laten verlopen, maar dat is nogal lastig als pal naast de Mechelse ring een roze paleis uit de grond wordt gestampt. Toch blijft het gissen naar de genodigden. Ongetwijfeld zullen daar veel steenrijken uit de diamantwereld toe behoren en talloze Indiase filmsterren, want de broer van Vijah Shah was jarenlang een van de belangrijkste financiers van 'Bollywood', de succesvolle Indiase filmindustrie in Bombay.

Momenteel zit broer Bharat echter al een halfjaar in een Indiase cel op verdenking van maffiose connecties via de filmwereld. Slechts door een waarborg te betalen van meer dan een miljoen euro kreeg hij van de rechter toestemming het huwelijk van zijn neef en nicht in Mechelen bij te wonen.

Bharat stapte samen met zijn jongere broer Vijah in de jaren '70 in de diamanthandel. De twee bouwden een imperium op dat nu wereldwijd 22.000 mensen in dienst heeft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 28 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.