De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Het nieuwe leven van
Mariska Hulscher

   
 

AMSTERDAM - Negen maanden geleden besloten Mariska Hulscher en haar inmiddels ex-man Bert uit elkaar te gaan. De koek was op. Natuurlijk werd het voor beiden een rottijd en had Mariska even geen zin meer in wat dan ook. Maar de populaire presentatrice kan weer lachen. Haar privé-leven staat weer op de rails én in september stapt ze over van de NCRV naar RTL om daar het gloednieuwe programma 'LookingGood' te gaan presenteren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (100x150, 3kb)
Mariska Hulscher heeft haar privé-leven weer op de rails staan én in september stapt ze over van de NCRV naar RTL om daar het gloednieuwe programma 'LookingGood' te gaan presenteren.
Het is bloedheet en de terrassen in Amsterdam zijn afgeladen. Gelukkig staan er twee mensen op en grijpen wij ogenblikkelijk onze, waarschijnlijk enige, kans van die dag. Mariska ploft neer, bestelt een verse jus d'orange en slaat gracieus haar benen over elkaar. Ze ziet er goed uit. Heel erg goed zelfs. Met een stralende glimlach: "Ik voel me ook fantastisch en dat is toch echt alweer een tijdje geleden dat ik dat zo volmondig kon roepen." Mariska wil voor het eerst en voor het laatst over het afgelopen jaar praten. Een hectische tijd, waarbij de scheiding van haar man Bert Hulscher centraal stond.

Kinderen

"Bert en ik hebben er negen maanden geleden, toen het tussen ons spaak liep, bewust voor gekozen onze privé-problemen niet op straat te gooien. We hebben samen twee fantastische kinderen, Mikki en Sanne, en het was voor ons van het grootste belang dat zij van de hele toestand zo min mogelijk schade zouden ondervinden. Dat zij dus niet, zoals andere kinderen van bekende ouders wel eens is overkomen, op school met de perikelen van hun vader en moeder geconfronteerd zouden worden. Ik kan wel zeggen dat het ons aardig is gelukt."

"Tussen Bert en mij is trouwens nimmer sprake geweest van haat en nijd. Het is al verschrikkelijk genoeg als blijkt dat je met z'n tweetjes niet meer op één lijn zit en dat een scheiding uiteindelijk de enige oplossing blijkt te zijn om weer gelukkig te kunnen worden. We hebben niet lopen krijsen en niks kapot gegooid. Alles is in redelijke harmonie verlopen. Bert is en blijft een fantastische man en een geweldige vader voor Mikki en Sanne en ik hoop dat ook hij zo snel mogelijk weer gelukkig wordt."

Ook hij, zegt Mariska met de nadruk op ook, want de presentatrice zelf heeft inmiddels nieuw geluk gevonden, en wel bij projectontwikkelaar Philip van der Stam. "Vorige week ben ik met de kinderen bij hem ingetrokken in Amsterdam-Zuid. We woonden in Soest, dus je snapt dat het voor ons wel even wennen is hier. Daar hadden we een grote tuin, maar hier hebben we weer het Vondelpark voor de deur. Het huis staat nog vol dozen. Dat komt allemaal wel. De kinderen zijn nu even belangrijker. Mikki moest naar een nieuwe school. Gelukkig ging dat meteen heel goed. Ze is al druk in de weer met allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Je begrijpt dat ik daar hartstikke blij mee ben. Sanne wordt binnenkort twee en gaat straks een dagje in de week naar de peuterspeelzaal. We hebben een oppas die al negen jaar bij me is. Ze is geweldig en heeft bij wijze van spreken allebei de kinderen geboren zien worden. Toch denk ik dat het voor Sanne leuk is om af en toe met andere kindjes te spelen. Dat ziet ze haar grote zus nu natuurlijk ook doen."

"Nee, ik kan niet anders zeggen dan dat het erg goed gaat. Het had natuurlijk ook anders kunnen lopen. Het is een hectische periode geweest. Daarbij is het toch vaak zo dat volwassenen zich redelijk snel aan een nieuwe situatie aanpassen, maar met kinderen is dat natuurlijk anders. Ze hebben in ieder geval allebei een prachtige nieuwe kamer gekregen. Met bloemen, en hoe kan het ook anders, met heel veel roze."

Ontdekt

Mariska (38) werd ooit door de televisiemakers ontdekt toen ze met haar vriendinnen op vakantie ging en dit op video vast wilde leggen. Bij haar zoektocht naar het gewenste apparaat kwam ze uiteindelijk bij een cameraman terecht. Deze had natuurlijk professionele camera's genoeg, maar die zou Mariska dan wel samen met twee vriendinnen moeten versjouwen... Ze raakten in gesprek. De cameraman had iemand nodig voor een televisieprogramma over belastingen en Mariska studeerde heel toevallig rechten. Het kringetje was rond en Mariska begon met redactiewerk voor Catherine Keijl. Daarna kwam ze voor de camera's terecht en inmiddels is ze na negen jaar niet meer weg te denken uit Hilversum. Alhoewel, na vier jaar NCRV, verruilt Mariska vanaf volgende week 't Gooi voor de televisiestudio's in Aalsmeer.

De presentatrice gaat er eens helemaal voor zitten. "Ik ben er helemaal opgewonden over. Na de afgelopen moeilijke maanden had ik heel veel zin om weer aan de slag te gaan. Wilde mijn leven op alle fronten weer oppakken. Met de NCRV ben ik om de tafel gaan zitten voor een nieuw programma, maar we kwamen er niet echt uit. Ja, en dan ga je om je heen kijken. Bij de NCRV begrepen ze dat en hadden daar, ondanks dat mijn contract nog tot mei volgend jaar doorliep, ook geen enkel probleem mee."

"Karin de Groot, een ex-collega bij Endemol, wist dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en heeft mij naar voren geschoven voor het nieuwe programma bij RTL4 'LookingGood'. Ik kon mijn geluk niet op. Dit is mij werkelijk op het lijf geschreven. Eén van de twee grote pijlers van het programma is de grote metamorfose."

O jee, toch niet van Bekende Nederlanders?

"O nee, absoluut niet. Wij gaan in den lande mensen verrassen. Iedereen kan een vriend, vriendin, collega of voor mijn part een familielid opgeven die hij of zij eens lekker door ons wil laten verwennen. Bijvoorbeeld iemand die een moeilijke tijd heeft gehad of zo. En ik weet daar alles van, want ik heb zelf ook maanden met een joggingbroek door het huis gesloft. Op een gegeven moment was ik het zat en wilde ik weer Mariska zijn. Dat was belangrijk voor mezelf. Dan voel ik me lekkerder en ben ik tevens een stuk gezelliger. Ik dacht: jongens ik ga nu naar de kapper en koop meteen een nieuwe broek. Om je goed te voelen is het heel belangrijk om je te omringen met lieve mensen en je kinderen, maar het uiterlijk kan toch niet zonder meer weggeschoven worden. Je kunt het ontkennen, maar in deze wereld is het nou eenmaal zo. Ik vind het heerlijk om tijdens de grote metamorfose andere mensen te verwennen."

Positieve

Mariska zegt met klem dat ze bij 'LookingGood' uitgaan van het positieve. "Het gaat er absoluut niet om of wij vinden dat iemand goed of fout gekleed gaat. Ik ben niet van de mode-politie. Trouwens, als iemand zich lekker voelt bij hoe hij of zij eruit ziet, kan het nooit fout zijn. Je moet altijd respect hebben voor iemands keuzes. Wie ben ik om te zeggen dat iemand er niet uit ziet? Ik hou daar helemaal niet van. Nee, het is toch gewoon heerlijk om een keer helemaal in het nieuw gestoken te worden? Om een handje geholpen te worden door professionals? Daarbij houden we rekening met alle wensen van de betreffende persoon. Dus geen kort koppie, omdat dat nu zo hip is, terwijl het iemand helemaal niet staat. En ook geen kapsel, waarbij degene na de opnames iedere dag een paar uur lang met krullers in de weer moet. Dat doen we allemaal dus juist niet."

Aan Mariska's enthousiasme zal het wel of niet slagen van het programma in ieder geval niet liggen. Gaat de presentatrice zelf ook nog in de metamorfose? Mariska grinnikt: "En je zei net nog dat ik er goed uitzag? Bovendien, heb ik het afgelopen jaar nog geen 'metamorfoses' genoeg gehad?"
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.