De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 20 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Siemerink verliest in
kwalificatie US Open

   
 

NEW YORK - Jan Siemerink is uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi van de US Open. De Rijnsburger verloor gisteren in de eerste voorronde van de Brit Martin Lee. De setstanden waren 6-3 en 6-1. Siemerink zou na de US Open een beslissing nemen over zijn tennistoekomst. Hij speelt ook nog in de Duitse competitie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 14kb)
Jan Siemerink
Ondanks zijn opmars dient Martin Verkerk zich toch te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de US Open. De man uit Alphen is inmiddels opgerukt naar positie 87 van de wereldranglijst, maar zijn progressie zette te laat in om gevrijwaard te worden van de voorronden. Zes weken voor het begin van het laatste grandslam, dat maandag op Flushing Meadows in New York losbarst, werd de balans opgemaakt en toen viel Verkerk net buiten de 'cut off'. In de eerste ronde van de kwalificatie treft hij de Zweed Johan Settergren.

De talentvolle Alphenaar is één van de acht Nederlandse tennissers, die deelnemen aan het kwalificatietoernooi. Slechts vier Hollanders zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Het zijn Sjeng Schalken, Richard Krajicek, Raemon Sluiter en Miriam Oremans. Verder treden bij de mannen John van Lottum, Peter Wessels en Edwin Kempes aan in de voorronden die gisteren zijn begonnen. Kristie Boogert, Amanda Hopmans en Seda Noorlander zijn bij de vrouwen de Nederlandse deelneemsters, die een poging wagen het hoofdtoernooi te bereiken .

Krajicek

Richard Krajicek heeft zich in het toernooi van Long Island (VS) geplaatst voor de tweede ronde. De Nederlander versloeg Dominik Hrbaty in twee sets, 6-1 en 6-2. De dertigjarige Krajicek sloeg veertien aces in de partij en was na afloop in een beste stemming. "Het ging behoorlijk goed. Ik was alleen niet tevreden over mijn eerste service." In de tweede ronde van het met 480.000 euro gedoteerde toernooi van Long Island ontmoet hij de als vierde geplaatste Younes el Aynaoui.

Long Island. Mannen, 480.000 euro. Eerste ronde: Krajicek - Hrbaty (Slw) 6-1 6-2, Mathieu (Fra) - Coria (Arg) 6-1 7-6, Morrison (VSt) - Golmard (Fra) 6-2 7-6, Kim (VSt) - Popp (Dui) 6-2 6-4, Saretta (Bra) - Sanchez (Spa) 3-6 6-4 6-2, Voinea (Roe) - Clavet (Spa) 6-2 6-1.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 20 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.