De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 20 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Start Serie A uitgesteld
   
 

MILAAN - Het begin van het voetbalseizoen in de Italiaanse Serie A is met twee weken uitgesteld wegens een conflict over televisierechten. Dat hebben de Italiaanse clubs met elkaar afgesproken. De competitie begint 15 september in plaats van 1 september.

Clubs en de bond hebben grote moeite hun televisierechten te verkopen. De toch al forse financiële problemen nemen daardoor toe. Een aantal clubs voelt er weinig voor onder deze omstandigheden af te trappen. Acht kleinere clubs hebben nog geen overeenkomst voor rechtstreekse uitzendingen (pay-per-view) van hun wedstrijden.

In Italië is het normaal dat clubs zelfstandig contracten over tv-rechten afsluiten. Atalanta, Brescia, Chievo, Como, Empoli, Modena, Perugia en Piacenza zijn er nog niet in geslaagd een deal te maken op televisiegebied. De clubs vragen ongeveer 10 miljoen euro voor het rechtstreeks uitzenden van wedstrijden. Telepiu en Stream, zenders die het voetbal via de decoder verspreiden, willen niet verder gaan dan 4,5 miljoen euro.

Bijkomend probleem is verder dat de Italiaanse voetbalbond nog geen akkoord heeft kunnen bereiken met de staatszender RAI over het bedrag voor het uitzenden van samenvattingen uit de Serie A.

De Italiaanse voetbalbond heeft drie transfers van Lazio geblokkeerd. De Romeinse topclub kon voor de aankopen van Christian Manfredini en de Braziliaan Eriberto van Chievo Verona en Massimo Oddo van Hellas Verona onvoldoende financiële garanties geven. De drie spelers moeten nu terugkeren naar hun oude club, tenzij Lazio kan aantonen dat de bankrekening wel gevuld is. Het besluit is een nieuw bewijs van de groeiende financiële crisis in het Italiaanse voetbal.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 20 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.