De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 21 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Winstgevendheid Hitt
zal aanzienlijk groeien

Van een onzer verslaggevers

   
 

APELDOORN - De winstgevendheid van Hitt zal dit jaar sterk verbeteren, zo voorspelt directeur John van Asperen van de Apeldoornse automatiseerder. Hij verwacht een nettowinstmarge van 7 à 8%. Dat was over heel 2001 nog 5,3%. Tegelijkertijd zal de omzet van het bedrijf nauwelijks toenemen. Van de tweede helft van dit jaar hoeft geen vuurwerk te worden verwacht.

Hij deed zijn voorspelling tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers. Hitt boekte over de eerste helft van dit jaar een 30% hogere winst op €1,0 miljoen. Hoewel de winstgevendheid naar verwachting verbetert, zal de winstgroei in de rest van dit jaar afremmen. Van Asperen gokt op een 20% hogere winst. Daarmee komt de winst uit op €2,4 miljoen. Per aandeel betekent dat een bedrag van €0,51.

Over de eerste zes maanden behaalde de softwareleverancier een omzet van €20,3 miljoen. In de tweede helft van dit jaar zal de omzet niet hoger uitkomen dan circa €18,1 miljoen. "We weten de cijfers voor de rest van het jaar redelijk precies", zegt Van Asperen. "We kunnen ongeveer zes maanden vooruit kijken."

Volgend jaar moet de omzet weer een mooie stijging laten zien. Het orderboek zal in de tweede helft van dit jaar al toenemen. En flink ook. "Dan zal de orderontvangst fors hoger uitkomen dan de €12 miljoen zoals die in de eerste zes maanden werd gerealiseerd." Dan zal naar verwachting van de Hitt-topman ook de omzet losbreken als gevolg van 11 september. "Sinds de ramp in New York is iedereen zich veel bewuster geworden van verkeer en veiligheid", zegt bestuursvoorzitter Luuth van der Scheer. Volgens analisten zou de orderinstroom zelfs de €17 miljoen kunnen passeren.

Hitt levert systemen voor verkeersbegeleiding van de scheepvaart en luchtverkeersleidingssystemen. Het aantal luchthavens die systemen als die van Hitt zouden kunnen gebruiken schat Van der Scheer op 850 wereldwijd. Daarvan hebben er 50 een verkeersbegeleidingssysteem, waarvan er 17 door Hitt zijn geplaatst. Met in zijn achterhoofd een potentiële markt van 800 luchthavens, is Van der Scheer optimistisch. "Die orderstroom zal de komende tien jaar loskomen. Wij mikken erop om 30% marktaandeel te pakken."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 21 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.