De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 21 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street lager

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street maakten beleggers gisteren een pas op de plaats, nadat koerswinsten over een breed front er maandag nog voor zorgden dat de belangrijkste aandelenindices op hun hoogste punt sloten in zes weken. De Dow Jones-index eindigde uiteindelijk 1,3% lager op 8872,07. De technologiezware Nasdaq Composite leverde eveneens 1,3% in op 1376,58.

Detailhandelsconcerns hielden de verliezen gisteren beperkt. Nadat Lowe maandag al verrassend goede resultaten bekendmaakte over het tweede kwartaal was het een dag later de beurt aan Home Depot (+4,2%). De keten van warenhuizen voor woningverbetering maakte een winst per aandeel bekend die met 50 dollarcent drie cent hoger was dan analisten hadden voorzien. De verwachtingen voor het lopende derde kwartaal en heel boekjaar 2002 werden door Home Depot opnieuw uitgesproken, waarvoor het bij beleggers de handen op elkaar kreeg.

Veel aandacht was er ook voor oud KPN-partner Qwest (+31,7%). Het telecombedrijf mocht bijschrijven nadat het bevestigde voor $7,1 miljard zijn telefoonboekendivisie QwestDex te zullen verkopen aan een groep investeerders. De verkoop vindt plaats in twee fasen: één in het vierde kwartaal van dit jaar en één in 2003. De eerste fase levert $2,75 miljard op, de tweede $4,3 miljard. Met de opbrengst wil Qwest zijn schuldpositie verbeteren. Die opbrengst viel analisten overigens tegen: die hadden gerekend op een verkoopprijs van $8 tot 10 miljard.

Belbedrijf AT&T (+1,9%) mocht bijschrijven nadat analisten van zakenbank JP Morgan hun koopadvies voor het aandeel aanscherpten. Directe aanleiding? Het omvallen van concurrent WorldCom. Dat zou voor de industrie als geheel een zegen zijn. Persbureau Reuters meldde daarnaast dat uitgever AOL Time Warner genegen zou zijn om het belang van AT&T in AOL Time Warner over te nemen, voor een bedrag dat wel eens in de buurt zou kunnen liggen van $9 miljard. De overige telecomaandelen kregen klappen, na negatieve analistenrapporten over onder meer SBC Communications en BellSouth.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 21 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.