De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 21 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Angolese jongen verzon
vermissing broertje (9)

Van onze correspondent

   
 

ALMELO - Een 15-jarige Angolese jongen blijkt de vermissing van zijn broertje Didinho Sebastiao (9) te hebben verzonnen.

De jongeman beweerde begin deze maand tegenover de politie dat Didinho spoorloos was verdwenen vanaf het NS-station in Zwolle. Er werden onmiddellijk 25 rechercheurs op de zaak gezet. Gaandeweg het onderzoek kreeg de politie echter argwaan over de uitlatingen van de broer. Nadat de jongen nog eens stevig aan de tand was gevoeld, gaf hij toe het hele verhaal te hebben verzonnen.

De Angolees was bang op het matje te worden geroepen door de leiding van een woonhuis voor minderjarige asielzoekers in Almelo waar de twee jongens woonden. De broers hadden met de leiding afgesproken dat ze drie weken zouden gaan logeren bij landgenoten elders in ons land en dat ze bij elkaar zouden blijven. Maar uit de vele gesprekken die rechercheurs met de broer, maar ook met Angolese kennissen voerden, bleek dat de jongen eind juli samen met een Angolese vrouw en haar twee kinderen vanuit Enschede per trein was vertrokken. Waarschijnlijk verblijven ze momenteel in het buitenland.

Volgens politiewoordvoerder Jan Camphuis gaat het om een vrouw die Didinho nog vanuit Angola kende. De jongen is vrijwillig met haar meegegaan.

Volgens woordvoerder Camphuis zullen geen stappen tegen de broer worden ondernomen: "Het gaat weliswaar om een valse aangifte en uiteraard is het aan het openbaar ministerie om dat te beoordelen, maar je kunt je afvragen wat justitie ermee opschiet deze jongen voor de rechter te dagen."

Het is al de tweede vermeende vermissing voor de politie Twente in een week tijd. Eergisteren werd bekend dat het 12 jaar oude zigeunertje Kristiaan Zarkesi alweer naar school ging, terwijl politiemensen nog naar hem speurden.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 21 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.